Home Verhalen Waardevolle samenwerking met Stichting Griffioen ‘De Wijk’

WVO Zorg en Zorgstroom gaan samen verder als Amarijn

Met trots maken wij bekend dat WVO Zorg en Zorgstroom vanaf nu verder gaan onder de naam ‘Amarijn’. Lees meer over onze nieuwe naam op de fusiepagina

Waardevolle samenwerking met Stichting Griffioen ‘De Wijk’

Petra Fiktorie

Welzijnsmedewerker Hof ’t Seijs

Spelletjes spelen, samen koffie drinken of de jaarlijkse Winterfair; in Hof ’t Seijs is er altijd wel iets te beleven. Om zoveel mogelijk mensen uit de wijk te betrekken bij deze activiteiten, werkt Hof ’t Seijs samen met Stichting Griffioen ‘De Wijk’. In 2018 was deze wijkvereniging alweer vijf jaar gevestigd in het woonzorgcentrum in Middelburg. Petra Fiktorie, welzijnsmedewerker bij Hof ’t Seijs, en Ko Pluijmers, één van de initiatiefnemers van de wijkverenging, zijn trots op het resultaat dat ze tot nu toe hebben bereikt.

Saamhorigheid creëren

De oorsprong van Stichting Griffioen ‘De Wijk’ ligt in 1996. Ko: “Ieder jaar organiseerden de bewoners van de Seisweg de Seisjesdagen. De opbrengst van deze evenementen ging altijd naar een bepaald doel voor de wijk. Dit groeide in 1999 uit tot een volwaardige wijkvereniging. Jaren later gingen we op zoek naar een nieuwe, geschikte ruimte voor ons wijkcentrum. Via de gemeente kwamen we in contact met Zorgstroom.” Sinds de opening van Hof ’t Seijs is het wijkcentrum gevestigd in het woonzorgcentrum. “Dit was een logische stap”, vertelt Petra. “We wilden meer saamhorigheid creëren tussen de bewoners van Hof ’t Seijs en bewoners uit de wijk. Aangezien de wijkvereniging erg actief is en leuke activiteiten organiseert, was dit voor ons een mooie kans om hierop aan te sluiten.”

Gezamenlijke activiteitenkalender

Sinds ze de welzijnsruimte samen delen, vindt er regelmatig overleg plaats om de activiteiten goed op elkaar af te stemmen. Ko: “Het is belangrijk dat we van elkaar weten wat er op de planning staat. Ook kijken we welke activiteiten we samen kunnen oppakken. Dit resulteert in een gezamenlijke activiteitenkalender die wij verspreiden. Op deze manier krijgen we allebei meer bekendheid voor onze activiteiten en weten de wijkbewoners Hof ’t Seijs steeds beter te vinden.” Petra vult aan: “Dat is tot nu toe al goed gelukt. We kwamen onlangs in contact met iemand uit de wijk die was aangesloten bij Ons Boeregoed. Het resultaat: een succesvolle activiteit met Zeeuwse klederdracht, koffie en bolussen. Die middag was het echt volle bak, zo leuk!”

Gezelligheid voor iedereen

De welzijnsmedewerkers merken dat de bewoners van Hof ’t Seijs steeds enthousiaster reageren op de activiteiten. “Niet iedere bewoner heeft altijd zin om een activiteit bij te wonen”, vertelt Petra. “Toch vinden ze het eigenlijk altijd wel gezellig beneden. Als er een keer een middag geen activiteit is, krijgen we direct de vraag waarom het zo stil is. Dat is natuurlijk een goed teken.” En die gezelligheid is waar ze het uiteindelijk voor doen. Petra: “Samen een kop koffie drinken is vaak al genoeg. Dat geldt niet alleen voor onze bewoners, maar ook voor wijkbewoners en ouderen die nog zelfstandig wonen en dagbesteding volgen. Ook zij zijn op zoek naar gezelligheid. We doen het voor iedereen uit de wijk.” Doordat ze alle activiteiten gezamenlijk aanbieden, ziet Petra mooie vriendschappen ontstaan: “Mensen leren elkaar steeds beter kennen en zoeken elkaar op tijdens de activiteiten. Dat is natuurlijk erg leuk om te zien!”

Sommige bewoners praten maanden later nog over de Winterfair. Daar doe je het toch voor?

Voor jong en oud

Toch komen niet alleen ouderen af op de activiteiten in Hof ’t Seijs. Ko: “We organiseren activiteiten voor jong en oud. Of het nu gaat om spelletjesmiddagen met kinderen van de Internationale Schakel Klas Walcheren of de Winterfair; het is altijd een groot succes.” Tijdens de Winterfair kunnen wijkbewoners en familieleden een kraampje huren om iets te verkopen. De opbrengst van de kraamhuur gaat naar een goed doel voor Hof ’t Seijs, zoals een duofiets voor bewoners. “Ieder jaar zijn de kraampjes binnen no-time gereserveerd. Het is leuk om te zien dat dit zo goed aanslaat. Op zo’n dag komt bijna de hele wijk bij elkaar!”, glundert Ko. Die drukte vinden de bewoners enig. Petra: “Tijdens de Winterfair staat er een frietkraam en zijn er optredens van bijvoorbeeld een accordeonist of een koor. Ze kijken iedere keer weer hun ogen uit. Sommige bewoners praten er maanden later nog over. Daar doe je het toch voor?”

Hof 't Seijs Middelburg

Activiteit bijwonen?

Woont u in De Griffioen en lijkt het u leuk om deel te nemen aan een activiteit in Hof ’t Seijs? Op onze website vindt u een overzicht van alle activiteiten.

Bekijk activiteiten
Vragen over onze zorg?
Vragen over ons zorgaanbod of advies nodig? Wij helpen u graag!
0118 - 684000 Bel mij terug Naar contact