Zoeken
Home Mantelzorg Informatiebijeenkomsten, spreekuren, op verhaal komen, cursussen

Informatiebijeenkomst

Zorgstroom biedt u als mantelzorger  informatiebijeenkomsten aan. Deze bijeenkomsten hebben als doel u te ondersteunen bij uw taak. Tijdens deze bijeenkomsten worden kennis en ervaring uitgewisseld. Iedereen die mantelzorg geeft is van harte welkom.
Heeft u voorkeur voor een bepaald thema? Laat het ons gerust weten!

Hoe combineer ik mijn werk met de zorg voor mijn moeder?

Spreekuur

Hoe combineer ik mijn werk met de zorg voor mijn moeder? Waar kom ik meer te weten over omgaan met dementie? Deze en andere vragen kunt u stellen op het spreekuur voor mantelzorgers.

Het mantelzorgspreekuur wordt twee keer per week gehouden op dinsdag en donderdag van 9.00 uur tot 10.30 uur. Op deze momenten is de mantelzorgconsulent telefonisch bereikbaar op 0118 – 68 40 00.

Het spreekuur is bedoeld voor iedereen die met mantelzorg te maken heeft. Denk aan onderwerpen zoals:

  • Praktische ondersteuning
  • Advisering bij het uitvoeren van de (zorg)taken
  • Begeleiding en ondersteuning bij het regelen van de zorg
  • Ondersteuning bij het organiseren van respijtzorg
  • Informatie over ziektebeelden
  • Het samen zorgen met professionals

Maar het mantelzorgspreekuur is ook een moment om uw verhaal kwijt te kunnen. Daarnaast behoort een bezoek aan huis ook tot de mogelijkheden.

Op verhaal komen

Zorgen voor een ander kan bijzonder betekenisvol én gelijktijdig zwaar zijn. De aandacht die uitgaat naar de ander, soms jarenlang en vaak ook in toenemende mate. Dat vraagt veel inzet van de mantelzorgers. Wat helpend is in dit proces is om je ervaringen te kunnen delen met mensen die hetzelfde meemaken. Daarvoor is ‘Op verhaal komen’ opgezet. Met lotgenoten kunnen praten.
Vanuit Zorgstroom begeleiden we, waar nodig, dit gesprek. Er is een mantelzorgconsulent, een coach belevingsgerichte zorg, een psycholoog of een geestelijk verzorger aanwezig. Soms is het zo fijn om even je hart te kunnen luchten bij mensen die begrijpen waar je het over hebt.

Heeft u belangstelling om deel te nemen aan een ‘op verhaal kom moment’ dan kunt u zich hiervoor aanmelden via mantelzorg@zorgstroom.nl of telefonisch via 0118 – 68 40 00. We zullen dan met elkaar een geschikte datum plannen.

Cursus

Een training waarin een bepaald onderwerp wordt behandeld.

18-05-2018 13.30-16.00 uur: Onbegrepen gedrag, door Joke Corbijn, trainer/coach belevingsgerichte zorg en Fabienne de Jonge, psycholoog, in kantoor Breestraat 15, Middelburg

 

Meer weten?

Neem contact op met Natasja Eckhardt, mantelzorgconsulente:

E: mantelzorg@zorgstroom.nl
T: 0118 – 68 40 00