Home Mantelzorg Mantelzorgondersteuning

WVO Zorg en Zorgstroom gaan samen verder als Amarijn

Met trots maken wij bekend dat WVO Zorg en Zorgstroom vanaf nu verder gaan onder de naam ‘Amarijn’. Lees meer over onze nieuwe naam op de fusiepagina

Informatiebijeenkomsten, cursussen en activiteiten

Zorgstroom biedt u als mantelzorger informatiebijeenkomsten, cursussen en activiteiten aan. Bedoeld voor iedereen die hulp biedt aan een hulpbehoevende uit diens omgeving. Ook minder intensieve hulp, hulp aan huisgenoten met een gezondheidsbeperking en hulp aan instellingsbewoners valt hieronder.’ De informatiebijeenkomsten hebben als doel u te ondersteunen bij uw taak. Tijdens deze bijeenkomsten worden kennis en ervaring uitgewisseld. Iedereen die mantelzorg geeft is van harte welkom. Heeft u voorkeur voor een bepaald thema? Laat het ons gerust weten! Tijdens de cursus leert u door middel van een training meer over diverse onderwerpen. Bij activiteiten kunt u denken aan workshops, wandelingen en verwenmomenten.

Hoe combineer ik mijn werk met de zorg voor mijn moeder?

Spreekuur

Hoe combineer ik mijn werk met de zorg voor mijn moeder? Waar kom ik meer te weten over omgaan met dementie? Deze en andere vragen kunt u stellen op het spreekuur voor mantelzorgers. Het mantelzorgspreekuur wordt twee keer per week gehouden op dinsdag en donderdag van 9.00 uur tot 10.30 uur. Op deze momenten is de mantelzorgconsulent telefonisch bereikbaar op 0118 – 68 40 00. Het spreekuur is bedoeld voor iedereen die met mantelzorg te maken heeft. Denk aan onderwerpen zoals:

  • Praktische ondersteuning
  • Advisering bij het uitvoeren van de (zorg)taken
  • Begeleiding en ondersteuning bij het regelen van de zorg
  • Ondersteuning bij het organiseren van respijtzorg
  • Informatie over ziektebeelden
  • Het samen zorgen met professionals

Maar het mantelzorgspreekuur is ook een moment om uw verhaal kwijt te kunnen. Daarnaast behoort een bezoek aan huis ook tot de mogelijkheden.

Op verhaal komen

Zorgen voor een ander kan bijzonder betekenisvol én gelijktijdig zwaar zijn. De aandacht die uitgaat naar de ander, soms jarenlang en vaak ook in toenemende mate. Dat vraagt veel inzet van de mantelzorgers. Wat helpend is in dit proces is om je ervaringen te kunnen delen met mensen die hetzelfde meemaken. Daarvoor is ‘Op verhaal komen’ opgezet. Met lotgenoten kunnen praten. Vanuit Zorgstroom begeleiden we, waar nodig, dit gesprek. Er is een mantelzorgconsulent, een coach belevingsgerichte zorg, een psycholoog of een geestelijk verzorger aanwezig. Soms is het zo fijn om even je hart te kunnen luchten bij mensen die begrijpen waar je het over hebt. Heeft u belangstelling om deel te nemen aan een ‘op verhaal kom moment’ dan kunt u zich hiervoor aanmelden via mantelzorg@zorgstroom.nl of telefonisch via 0118 – 68 40 00. We zullen dan met elkaar een geschikte datum plannen.

Samenwerken

Onze zorgprofessionals werken graag samen met het netwerk van de cliënt. Denk daarbij aan familie, vrienden, kennissen en andere betrokkenen. Deze samenwerking vindt zowel plaats in de thuissituatie als in onze zorglocaties. We vinden het belangrijk dat het netwerk betrokken blijft bij het leven van de cliënt. Ook als de cliënt bij ons woont. We zien dat dit de cliënt gelukkiger maakt. Samen met het netwerk ondersteunen we de cliënt. Het doel hiervan is het behouden en waar mogelijk het bevorderen van de kwaliteit van leven.

Meer weten?

Neem contact op met onze mantelzorgconsulente, Natasja Eckhardt:

E: mantelzorg@zorgstroom.nl 
T: 0118 – 68 40 00

Vragen over onze zorg?
Vragen over ons zorgaanbod of advies nodig? Wij helpen u graag!
0118 - 684000 Bel mij terug Naar contact