Home Onze zorg Wonen en zorg Onze locaties Sint Jans Hospice De Casembroot

Sint Jans Hospice De Casembroot

Nassaulaan 8

4332 XV Middelburg

Binnen kijken?

Het Sint Jans Hospice De Casembroot in Middelburg is een warm en gastvrij huis waar ongeneeslijk zieke mensen hun laatste levensfase kunnen doorbrengen. Hier wordt 24 uur per dag hoogstaande zorg geboden door een hecht team van gespecialiseerde verpleegkundigen, artsen en vrijwilligers. Het Sint Jans Hospice De Casembroot is aangesloten bij de Associatie Hospicezorg Nederland en beschikt over het Prezo kwaliteitskeurmerk van Perspekt.

In oktober 2002 is het hospice geopend door onze toenmalige Vorstin Koningin Beatrix. De aankoop van het kavel en de bouw van het hospice zijn gefinancierd met behulp van de nalatenschap van mevrouw De Casembroot, lid van de Johanniter Orde.

  • Ruime kamers
  • Sfeervolle tuinkamer
  • Centraal gelegen
  • High-care hospice
  • Oog voor uw naasten
  • 24 uur per dag zorg

Waarom een hospice?

Veel mensen zullen er de voorkeur aan geven om thuis in de vertrouwde omgeving te sterven. Bij mensen voor wie genezing niet meer mogelijk is, kan de medische en verpleegkundige behandeling zo intensief zijn dat thuis wonen niet meer mogelijk is. Is er voldoende mantelzorg, zijn er mogelijkheden om uw naaste zelf te verzorgen? Het betekent vaak veel regelen, terwijl juist nu het contact met elkaar zo belangrijk is. In zo’n situatie biedt een hospice de uitkomst. Veel van uw zorgen nemen wij uit handen, waardoor u ruimte heeft voor rust en echt belangrijke zaken. Zorgstroom is verantwoordelijk voor de zorg en de continuïteit in het hospice. De medewerkers in het hospice geven palliatieve zorg. Daarbij is er aandacht voor lichamelijke, psychische, sociale en levensbeschouwelijke aspecten. De zorg is gericht op het verlichten van lijden en het bieden van kwaliteit en comfort in de laatste fase van het leven. De bewoner en diens naasten staan hierin centraal.

Veel van uw zorgen nemen wij uit handen, waardoor u ruimte heeft voor rust en echt belangrijke zaken.

Zorgvrijwilligers

In het Sint Jans Hospice De Casembroot nemen de zorgvrijwilligers, die dagelijks aanwezig zijn, een belangrijke plaats in. Zij werken intensief samen met de professionele medewerkers, maar hebben andere taken en verantwoordelijkheden. Zij bieden rust, tijd en aandacht. De zorgvrijwilligers vallen onder verantwoordelijkheid van Manteling. Help mee en meld je aan als vrijwilliger.

De medewerkers en vrijwilligers zijn onbetaalbaar – gelezen op Zorgkaart Nederland

Meer informatie over het hospice

Kijk voor meer informatie over de zorg in het hospice in Middelburg op de website van Sint Jans Hospice De Casembroot. Heeft u vragen over het hospice? Wij helpen u graag. U vindt hier de veel gestelde vragen over het hospice. Bel naar 0118 – 63 20 10 of mail naar hospicemiddelburg@zorgstroom.nl. Op onze Facebookpagina krijgt u een kijkje in de dagelijkse bezigheden in het hospice.

Het Sint Jans Hospice De Casembroot wordt mede ondersteund door Stichting Vrienden Hospice. Stichting Vrienden Hospice zorgt voor extra bijdragen om in het hospice zoveel mogelijk een thuissituatie te creëren. Wilt u donateur worden of meer informatie over Stichting Vrienden Hospice, kijk dan op hun eigen website.

Vragen over onze zorg?
Vragen over ons zorgaanbod of advies nodig? Wij helpen u graag!
0118 - 684000 Bel mij terug Naar contact