Home Onze zorg Wonen en zorg Onze locaties Sint Jans Hospice De Casembroot

WVO Zorg en Zorgstroom gaan samen verder als Amarijn

Met trots maken wij bekend dat WVO Zorg en Zorgstroom vanaf nu verder gaan onder de naam ‘Amarijn’. Lees meer over onze nieuwe naam op de fusiepagina

Sint Jans Hospice De Casembroot

Nassaulaan 8

4332 XV Middelburg

Binnen kijken?

Het Sint Jans Hospice De Casembroot in Middelburg is een warm en gastvrij huis waar ongeneeslijk zieke mensen hun laatste levensfase kunnen doorbrengen. Hier wordt 24 uur per dag hoogstaande zorg geboden door een hecht team van gespecialiseerde verpleegkundigen, artsen en vrijwilligers. Het hospice beschikt over een ISO (9001) certificaat. Dit betekent dat er in het hospice een hoge mate van kwaliteit van zorg geleverd wordt, verpleegkundige zorg en dat 24 uur per dag.

In oktober 2002 is het hospice geopend door onze toenmalige vorstin koningin Beatrix. De aankoop van het kavel en de bouw van het hospice zijn gefinancierd met behulp van de nalatenschap van mevrouw De Casembroot, lid van de Johanniter Orde. Sint Jans Hospice De Casembroot is een high care hospice. De medewerkers bieden palliatieve zorg aan mensen in de terminale fase. Deze zorg wordt gekenmerkt door kwaliteit, respect en huiselijkheid.

  • Mooie kamers
  • Sfeervolle tuinkamer
  • Centraal gelegen
  • ISO (9001) certificaat
  • Oog voor uw naasten
  • 24 uur per dag zorg

Waarom een hospice?

Veel mensen zullen er de voorkeur aan geven om thuis in de vertrouwde omgeving te sterven. Bij mensen voor wie genezing niet meer mogelijk is, kan de medische en verpleegkundige behandeling zo intensief zijn dat thuis wonen niet meer mogelijk is. Is er voldoende mantelzorg, zijn er mogelijkheden om uw naaste zelf te verzorgen? Het betekent vaak veel regelen, terwijl juist nu het contact met elkaar zo belangrijk is. In zo’n situatie biedt een hospice de uitkomst. Veel van uw zorgen nemen wij uit handen, waardoor u ruimte heeft voor rust en echt belangrijke zaken. Zorgstroom is verantwoordelijk voor de zorg en de continuïteit in het hospice. De medewerkers in het hospice geven palliatieve zorg. Daarbij is er aandacht voor lichamelijke, psychische, sociale en levensbeschouwelijke aspecten. De zorg is gericht op het verlichten van lijden en het bieden van kwaliteit en comfort in de laatste fase van het leven. De bewoner en diens naasten staan hierin centraal.

Veel van uw zorgen nemen wij uit handen, waardoor u ruimte heeft voor rust en echt belangrijke zaken.

Zorgvrijwilligers

In het Sint Jans Hospice De Casembroot nemen de zorgvrijwilligers, die dagelijks aanwezig zijn, een belangrijke plaats in. Zij werken intensief samen met de professionele medewerkers, maar hebben andere taken en verantwoordelijkheden. Zij bieden rust, tijd en aandacht. De zorgvrijwilligers vallen onder verantwoordelijkheid van Manteling. Help mee en meld je aan als vrijwilliger.

De medewerkers en vrijwilligers zijn onbetaalbaar – gelezen op Zorgkaart Nederland

Meer informatie over het hospice

Heeft u vragen over het hospice? Wij helpen u graag. U vindt hier de veel gestelde vragen over het hospice. Bel naar 0118 – 63 20 10 of mail naar hospicemiddelburg@zorgstroom.nl. Op onze Facebookpagina krijgt u een kijkje in de dagelijkse bezigheden in het hospice.

Het Sint Jans Hospice De Casembroot wordt mede ondersteund door Stichting Vrienden Hospice. Stichting Vrienden Hospice zorgt voor extra bijdragen om in het hospice zoveel mogelijk een thuissituatie te creëren. Wilt u donateur worden of meer informatie over Stichting Vrienden Hospice, kijk dan op hun eigen website.

Het hospice is gelegen aan de Nassaulaan in Middelburg. In het hospice zijn vijf bewonerskamers van verschillende groottes. Iedere kamer heeft een eigen douche en toilet, een aangepast bed, nachtkastje, telefoon, televisie, koelkast en relaxfauteuil. U kunt als bewoner uw kamer naar eigen smaak verder inrichten en eigen spullen meenemen. Of het nu gaat om eigen beddengoed, schilderijen, een stoel, uw eigen televisie of iets anders wat u graag in uw nabijheid heeft, bijna alles is (eventueel na overleg) mogelijk. Belangrijk is dat de kamer een eigen plek is, waar u zich echt thuis kan voelen. Ook beschikt het hospice over een grote badkamer met bad. Er zijn voldoende tilhulpmiddelen aanwezig, zodat in principe iedereen van het bad gebruik kan maken indien wenselijk. In het hospice is draadloos internet aanwezig. Er is een gemeenschappelijke huiskamer en keuken waar u en uw naasten gebruik van kunnen maken. Aan de achterkant van het huis is een terras en een sfeervolle tuinkamer. In de tuinkamer kan het ook op de wat frissere dagen toch aangenaam warm gemaakt kan worden.

Meer weten over onze hospices?

Het Steunpunt van Zorgstroom helpt en adviseert u bij al uw vragen over het hospice.

E: steunpunt@zorgstroom.nl
T: 0118 – 68 40 00

Vragen over onze zorg?
Vragen over ons zorgaanbod of advies nodig? Wij helpen u graag!
0118 - 684000 Bel mij terug Naar contact