Home Onze zorg Parkinson Parkinson Dagbehandeling

WVO Zorg en Zorgstroom gaan samen verder als Amarijn

Met trots maken wij bekend dat WVO Zorg en Zorgstroom vanaf nu verder gaan onder de naam ‘Amarijn’. Lees meer over onze nieuwe naam op de fusiepagina

De Parkinson Dagbehandeling biedt patiënten met de ziekte van Parkinson een individuele behandeling op maat. Behandelaars van verschillende disciplines behandelen en begeleiden u. Dit is in onze ogen nodig, omdat Parkinson een complexe ziekte is. Iedere patiënt heeft specifieke klachten. U ervaart de ziekte op geheel eigen wijze. Daar past een brede individuele aanpak bij. Dat is de kracht van de Parkinson Dagbehandeling bij Zorgstroom.

Multidisciplinair Parkinson-team

Het doel van het Parkinson-team is het verbeteren van de zorg rondom cliënten met de ziekte van Parkinson. Zodat uw kwaliteit van leven behouden blijft of zelfs verbetert. Het team is breed samengesteld en bestaat uit:

  • Verzorgenden
  • Fysiotherapeuten
  • Een ergotherapeut
  • Logopedist
  • Verpleeghuisarts
  • Parkinsonverpleegkundigen
  • Psychologen
  • Diëtisten
  • Maatschappelijk werkers

Het gespecialiseerde Parkinson-team beschikt over ruime kennis en ervaring met de ziekte van Parkinson. Het team is op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen en werkt volgens landelijke richtlijnen.

Persoonlijke begeleiding

De verzorgende en de Parkinsonverpleegkundige zijn uw persoonlijke begeleiders. Samen zijn zij uw aanspreekpunt tijdens de gehele behandeling. Ook zien ze toe op de uitvoering van uw behandelprogramma.

Alex Hamelynck

Multidisciplinaire aanpak

Er wordt een persoonlijk behandelprogramma voor u opgesteld. Elke behandelaar neemt een gedeelte van het programma voor zijn of haar rekening. Uw familieleden en mantelzorgers worden nauw betrokken bij de aanpak.

Professionele behandelruimtes

Alle behandelingen vinden plaats binnen Buitenrust in Middelburg. Hier beschikt het Parkinson-team over de juiste ruimtes en faciliteiten. Denk aan een oefenkeuken en een modern ingerichte ruimte voor fysiotherapie.

Het gespecialiseerde Parkinson-team beschikt over ruime kennis en ervaring met de ziekte van Parkinson.

Hoe vraag ik een behandeling aan?

Het Parkinson-team werkt op verwijzing van uw huisarts, Parkinsonverpleegkundige of neuroloog. Zodra de verwijzing bij ons binnen is, nemen we contact met u op. Een maatschappelijk werker komt bij u thuis voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek ontvangt u meer informatie over het programma en kunt u aanvullende vragen stellen. Na dit bezoek wordt er een afspraak gemaakt met het behandelteam.

Meer informatie over Parkinson Dagbehandeling

Voor meer informatie over de Parkinson Dagbehandeling van Zorgstroom kunt u contact opnemen met het Steunpunt:

E: steunpunt@zorgstroom.nl
T: 0118 – 68 40 00

Vragen over onze zorg?
Vragen over ons zorgaanbod of advies nodig? Wij helpen u graag!
0118 - 684000 Bel mij terug Naar contact