WVO Zorg en Zorgstroom gaan samen verder als Amarijn

Met trots maken wij bekend dat WVO Zorg en Zorgstroom vanaf nu verder gaan onder de naam ‘Amarijn’. Lees meer over onze nieuwe naam op de fusiepagina

Soms gebeurt er iets waar u wellicht niet direct op gerekend had. Er verandert iets in uw zorgsituatie en u heeft tijdelijk extra zorg en ondersteuning nodig. Zorgstroom staat ook dan voor u klaar. Tijdelijk verblijf* is een manier om tijdelijke zorg te kunnen ontvangen die u op dat moment nodig heeft. 

Wanneer komt u in aanmerking voor Tijdelijk verblijf?

Tijdelijk verblijf biedt u de mogelijkheid om tijdelijk te verblijven. Bijvoorbeeld als ziekenhuiszorg niet noodzakelijk is, maar medische zorg wel en deze thuis niet mogelijk is. Na de periode van herstel, bijvoorbeeld na een operatie, keert u weer terug naar uw eigen woonsituatie. We stemmen de zorg zoveel mogelijk af op uw wensen en behoeften, maar de focus ligt op een zo spoedig mogelijk herstel. Uitgangspunt bij Tijdelijk verblijf is dat de behoefte aan zorg in ieder geval niet permanent is. De indicatie voor Tijdelijk verblijf wordt afgegeven door uw huisarts of door een transferverpleegkundige in het ziekenhuis.

  • Eerstelijnsverblijf (laag en hoog complex)
    Eerstelijns verblijf (ELV) is bedoeld voor kwetsbare ouderen die tijdelijk niet meer of nog niet verantwoord in hun eigen woonomgeving kunnen verblijven, maar waarvoor geen opname in het ziekenhuis (meer) nodig is. Belangrijke voorwaarde bij eerstelijns verblijf is dat het verblijf medisch noodzakelijk is en dat er gedurende 24 uur per dag verpleegkundig toezicht in de directe nabijheid nodig is. De huisarts of medisch specialist schat in dat u op korte termijn (binnen maximaal 3 maanden) zult herstellen en terug naar uw eigen woonomgeving kunt gaan.
  • Een bijzondere vorm van eerstelijns verblijf is wanneer de diagnose niet duidelijk is. Het kan gebeuren dat u in het ziekenhuis opgenomen bent voor een behandeling of operatie en dat uw medisch specialist niet duidelijk heeft hoe u herstelt. Maar ook vanuit de thuissituatie of vanuit een woonzorglocatie kunt u door een huisarts doorverwezen worden voor een tijdelijk verblijf om te onderzoeken wat er precies aan de hand is. Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan om een vermoeden van dementie. Na een onderzoeksperiode wordt er een advies gegeven over het vervolgtraject van zorg en de meest geschikte woonsituatie. Dit doen we in samenwerking met het ziekenhuis.

Wat als terugkeer naar de thuissituatie niet meer lukt?

Bij Tijdelijk verblijf is het de bedoeling dat u weer terugkeert naar huis, het is immers een tijdelijk verblijf. Helaas komt het ook wel eens voor dat tijdens uw tijdelijk verblijf toch blijkt dat u niet kunt terugkeren naar uw thuissituatie. In dat geval kan Zorgstroom mogelijkheden bieden om te verhuizen naar een locatie waar u langdurig kunt verblijven.

Waar vindt u Tijdelijk verblijf?

U vindt Tijdelijk verblijf van Zorgstroom in de bijzonder groene wijk De Griffioen en in de betrokken wijk Dauwendaele in Middelburg. Bij Tijdelijk verblijf krijgt u 24 uur per dag professionele verpleegkundige zorg. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via 0118 – 68 40 00.

*De term Zorghotel is per 2021 gewijzigd naar Tijdelijk verblijf. 

Zorghotel Boulevard
Vragen over onze zorg?
Vragen over ons zorgaanbod of advies nodig? Wij helpen u graag!
0118 - 684000 Bel mij terug Naar contact