Home Onze zorg Parkinson Parkinson Café

WVO Zorg en Zorgstroom gaan samen verder als Amarijn

Met trots maken wij bekend dat WVO Zorg en Zorgstroom vanaf nu verder gaan onder de naam ‘Amarijn’. Lees meer over onze nieuwe naam op de fusiepagina

Elke maand vindt in Grand Café Buitenrust het Parkinson Café plaats. Met als doel mensen met de ziekte van Parkinson bijeen te brengen. Samen met eventuele partners en mantelzorgers.

Parkinsoncafé tot 1 maart 2021 geannuleerd

Het Parkinsoncafé in Grand Café Buitenrust gaat voorlopig niet door. In verband met het coronavirus wordt extern bezoek aan de locaties van Zorgstroom zo veel mogelijk beperkt, om de kwetsbare bewoners te beschermen.

Omgaan met Parkinson

Tijdens het Parkinson Café komt u in een informele sfeer meer te weten over de ziekte van Parkinson. Er is ruimte om met andere patiënten, familieleden en mantelzorgers ervaringen uit te wisselen. Het café leert u om op een positieve en spontane manier om te gaan met Parkinson. Vele mensen die we de afgelopen jaren tegenkwamen op de Parkinson Dagbehandeling gaven aan hier behoefte aan te hebben. De ziekte van Parkinson wordt in het Parkinson Café anders besproken dan bij een verpleegkundige of arts. Het café is bedoeld als een trefpunt voor patiënten en hun omgeving.

Wanneer?

Het Parkinson Café vindt de laatste donderdag van de maanden januari, maart, mei, september en november plaats. Op initiatief van een werkgroep van patiënten en niet-patiënten. Zij worden ondersteund door ruim 30 vrijwilligers. Daarnaast verleent een aantal organisaties steun aan het café. Ook Zorgstroom ondersteunt dit initiatief graag en stelt het Grand Café kosteloos beschikbaar.

Tijdens het Parkinson Café komt u in een informele sfeer meer te weten over de ziekte van Parkinson.

Meer weten over het Parkinson Café?

Meer informatie over het Parkinson Café vindt u op www.pcafezeeland.nl.

Vragen over onze zorg?
Vragen over ons zorgaanbod of advies nodig? Wij helpen u graag!
0118 - 684000 Bel mij terug Naar contact