Home Verhalen ‘Naast mijn werk is onze personeelsvereniging dé reden om bij Zorgstroom te werken’

WVO Zorg en Zorgstroom gaan samen verder als Amarijn

Met trots maken wij bekend dat WVO Zorg en Zorgstroom vanaf nu verder gaan onder de naam ‘Amarijn’. Lees meer over onze nieuwe naam op de fusiepagina

‘Naast mijn werk is onze personeelsvereniging dé reden om bij Zorgstroom te werken’

Corinne van den Berge & Nathalie Wedts de Swart

Secretaris en lid personeelsvereniging De Pijlers

Personeelsvereniging De Pijlers is misschien wel de actiefste en gezelligste PV van Zeeland. Voor meer dan 350 leden worden jaarlijks vele activiteiten georganiseerd, waaronder workshops, concerten en zelfs stedentrips. Secretaris Corinne van den Berge en lid Nathalie Wedts de Swart vertellen over de toegevoegde waarde van De Pijlers: wat betekent de PV voor hen en voor de organisatie?

Een hechte vriendengroep

Corinne (54) werkt al 28 jaar bij Zorgstroom. In die tijd heeft ze meerdere functies gehad. Naast haar huidige baan als praktijkopleider zit ze al zo’n tien jaar in het bestuur van de personeelsvereniging. “Toen ik bij Zorgstroom kwam werken bestond er al een PV”, vertelt Corinne. “Na een aantal fusies is die uitgegroeid tot De Pijlers. Ik vind het belangrijk dat de PV er is, omdat het een leuke manier is om collega’s buitenom werk te leren kennen. Je ontmoet elkaar in een andere setting en het zorgt voor onderlinge verbinding.” Nathalie (51) werkt als huishoudelijke hulp bij Zorgstroom en sluit zich volledig bij Corinne aan: “Als huishoudelijke hulp werk ik bij de cliënt thuis. Daardoor heb ik niet veel contact met collega’s. De PV heeft ervoor gezorgd dat ik mijn collega’s toch beter heb leren kennen. Buitenom de uitjes van de PV zien we elkaar haast niet, maar tijdens de activiteiten vormen we een hechte vriendengroep. Dat is ontzettend leuk.”

Praag, Luxemburg, Berlijn en Parijs

Het bestuur van de PV bestaat uit acht personen. Meerdere keren per jaar zit het bestuur bij elkaar om de ideeën voor nieuwe activiteiten te bespreken. Met jaarlijks zo’n 25 activiteiten, zorgt het bestuur ervoor dat er voor ieder wat wils is. “In het programma zit altijd iets actiefs, zoals een bezoek aan een pretpark, een concert of musical en diverse workshops”, zegt Corinne. “Ieder jaar rond de feestdagen organiseren we bloemschikworkshops. Ook bakken we in samenwerking met bakker Piet Daane zelf kerstbrood of maken we chocoladeletters bij de Chocolate Lovers. Daarnaast gaan we jaarlijks op meerdaagse citytrip en bezoeken we met elkaar een grote stad.” Nathalie gaat dan altijd mee. Dankzij de PV is ze al naar Praag, Luxemburg, Berlijn en Parijs geweest. Ook de laatste trip naar Disneyland Parijs was een groot succes. De 150 beschikbare plekken zaten binnen no-time vol. Nathalie denkt er nog regelmatig aan terug: “Toen ik het park binnenliep en het bekende Kasteel van Doornroosje zag, voelde ik het kind in mij naar boven komen. Wat vond ik dat bijzonder mooi!”

Voor partners, kinderen en kleinkinderen

Van al haar citytrips heeft Nathalie fotoalbums gemaakt. “Na mijn scheiding in 2011 vond ik de PV een fijne afleiding”, zegt Nathalie, terwijl ze door haar fotoboeken bladert. “Sinds ik een nieuwe relatie heb, gaat mijn partner ieder jaar mee op citytrip. De stedentrips zijn heel belangrijk voor mij. Ik zie dat echt als een mini-vakantie.” Maar naast haar partner, gaan ook Nathalie haar kinderen en kleinkinderen weleens mee. Nathalie: “Dat vind ik mooi aan de PV; iedereen kan mee. Met mijn kinderen ga ik bijvoorbeeld naar een pretpark. En staat er een activiteit met dieren op de planning? Dan neem ik mijn kleinkinderen mee. Jaren geleden werd er een wandeling met ezels door het Veerse bos en een picknick georganiseerd. Mijn kleinkinderen hebben het er nog steeds over.”

De PV is een leuke manier om collega’s buitenom werk te leren kennen. Je ontmoet elkaar in een andere setting en het zorgt voor onderlinge verbinding.

Toegankelijk en betaalbaar

Om te zorgen dat iedere medewerker mee kan doen met de uitjes van de PV, houdt De Pijlers de activiteiten zo toegankelijk mogelijk. “Doordat we vaak met grote groepen zijn, krijgen we bij bepaalde activiteiten soms flinke korting, zoals bij een pretparkbezoek”, geeft Corinne als voorbeeld. “Ook organiseerden we een Spaanse tapasworkshop in een grote keuken op één van onze locaties. Een leerling met Spaanse roots had net haar opleiding afgerond en bij haar afscheid op een Spaans buffet getrakteerd. Dat viel zo goed in de smaak dat we haar vroegen de workshop te geven. Het was een leuke avond, compleet met ingrediënten uit Spanje die ze na een familiebezoek had meegenomen. Op zo’n manier zorgen we dat het toegankelijk en betaalbaar is voor iedereen.”

Kokkels en oesters rapen en proeven

De laatste activiteit waar Nathalie met de PV naartoe is gegaan, was de EK-kwalificatie van het Nederlands voetbalelftal tegen Griekenland. Nathalie: “Ik had er speciaal vrij voor genomen. Met een hele club gingen we met de bus naar Eindhoven. Het was een geslaagde avond!” Haar eerstvolgende uitje is een diner bij Restaurant Tafelen in Middelburg. Corinne kijkt uit naar een excursie in Yerseke, waarbij ze samen met Ko de Oesterman kokkels en oesters gaan rapen en proeven. Verder volgt ze in december een broodbakworkshop en gaat ze voor Kerst naar de workshop bloemschikken. Corinne: “Dat doe ik vaak met een groepje oud-collega’s. Zij hebben nu een andere functie binnen Zorgstroom. We spreken een datum af en zorgen dat we ons op dezelfde dag opgeven. Dat is altijd heel gezellig!”

Onderscheidend van collega-organisaties

De Pijlers zorgt er dus voor dat collega’s elkaar buitenom de werkomgeving ontmoeten. Daarnaast dragen de activiteiten ook bij aan het werkplezier bij Zorgstroom. Toen Corinne Nathalie laatst sprak tijdens een wijnproeverij, hoorde ze dat de PV voor Nathalie een belangrijke reden is om bij Zorgstroom te werken. Corinne: “Ik vond dat zo bijzonder om te horen. Met de PV onderscheiden we ons dus echt van collega-organisaties. Tegenwoordig kun je overal terecht als je in de zorg wil werken. Als je de keuze hebt, dan zou dit een extra argument kunnen zijn om voor Zorgstroom te kiezen.” Nathalie kan dat alleen maar onderstrepen. Toen ze jaren geleden een andere baan aangeboden kreeg, is ze daarnaast bij Zorgstroom blijven werken: “Ik ga mijn werk en de PV echt niet opgeven. En het mooie is; het mag ook niet van mijn man. Ook hij vindt de PV veels te leuk!”

Ook werken bij Zorgstroom?

Wil je ook graag iets betekenen voor anderen? En heb je affiniteit met de ouderenzorg? Dan zijn wij op zoek naar jou! Kom je bij ons werken, dan kun je lid worden van onze actieve en gezellige personeelsvereniging De Pijlers. Want ook dat is een belangrijke en waardevolle arbeidsvoorwaarde van Zorgstroom.

Bekijk de vacatures of neem contact met ons op voor een functie die bij jou past.

Bekijk onze vacatures
Vragen over onze zorg?
Vragen over ons zorgaanbod of advies nodig? Wij helpen u graag!
0118 - 684000 Bel mij terug Naar contact