WVO Zorg en Zorgstroom gaan samen verder als Amarijn

Met trots maken wij bekend dat WVO Zorg en Zorgstroom vanaf nu verder gaan onder de naam ‘Amarijn’. Lees meer over onze nieuwe naam op de fusiepagina

Zelfstandig thuis wonen met hulp altijd dichtbij? Dat kan met Zorg op afroep van Zorgstroom. Met behulp van een alarmsysteem bent u slechts één druk op de knop verwijderd van hulp. Dag en nacht. Een geruststellend idee voor u en uw omgeving.

Hoe werkt Zorg op afroep?

  • U krijgt in uw woning een alarmtoestel en een draagbaar alarm van Maatje in Zeeland (voorheen Stichting Personen Alarmering Zeeland )
  • Op het moment dat u op de alarmknop drukt, wordt Zorgstroom gealarmeerd en komt er direct een medewerker bij u langs
  • Zo bent u op elk moment van de dag verzekerd van professionele hulp
  • U kunt in plaats van Zorgstroom ook drie bekenden van u (buren, familie of vrienden) opgeven die gewaarschuwd worden in geval van een alarm

De zorg

De zorg die verleend wordt bij Zorg op afroep is kortdurende ondersteuning en begeleiding bij lichamelijke ongemakken van directe aard. Bijvoorbeeld wanneer u valt en niet meer kunt opstaan. Indien er na de kortdurende ondersteuning meer zorg nodig is, bespreekt de wijkverpleegkundige met u de mogelijkheden.

Met behulp van een alarmsysteem bent u slechts één druk op de knop verwijderd van hulp. Dag en nacht.

Hoe kan ik gebruikmaken van Zorg op afroep?

Als u gebruik wilt maken van Zorg op afroep heeft u het volgende nodig:

thuiszorg Zorgstroom

Clavisio sleutelsysteem

Om u na een alarmomroep meteen te kunnen helpen, is het noodzakelijk dat de zorgverleners direct toegang tot uw woning hebben. Het kan immers zijn dat u bent gevallen en daardoor niet zelf de deur kunt openen. De oplossing hiervoor is het Clavisio sleutelsysteem. Bij de woning brengen we een sleutelkluisje aan. Een exemplaar van de huissleutel wordt hier veilig in opgeborgen. Het kluisje is alleen toegankelijk voor de zorgverleners van Zorgstroom. Het Clavisio sleutelsysteem is bestand tegen vandalisme en braak en heeft de hoogste kwalificaties van de Stichting Keurmerk Gevelbouw (SKG). Op de prijslijst vindt u de tarieven die verbonden zijn aan het gebruik van het sleutelsysteem.

Zorg op afroep aanvragen

Wilt u meer informatie over Zorg op afroep van Zorgstroom? Of wilt u Zorg op afroep aanvragen? Neem dan contact op met het Servicepunt van Zorgstroom: 0118 – 68 42 22.

Nadat u zich heeft aangemeld voor Zorg op afroep, neemt een zorgmedewerker contact met u op om een afspraak te maken voor een bezoek. Tijdens dit bezoek worden enkele praktische zaken besproken, zoals de toegang tot de woning.

Vragen over onze zorg?
Vragen over ons zorgaanbod of advies nodig? Wij helpen u graag!
0118 - 684000 Bel mij terug Naar contact