WVO Zorg en Zorgstroom gaan samen verder als Amarijn

Met trots maken wij bekend dat WVO Zorg en Zorgstroom vanaf nu verder gaan onder de naam ‘Amarijn’. Lees meer over onze nieuwe naam op de fusiepagina

Binnenhaven

Kraayerthavenstraat 1

4339 BV Nieuw- en Sint Joosland

Binnen kijken?

Een veilige haven voor mensen met dementie, middenin Nieuw- en Sint Joosland. Dat is kleinschalig wonen in Binnenhaven. Het huis heeft plaats voor dertien bewoners.

  • Kleinschalig
  • Middenin de wijk
  • Geen gevoel van vrijheidsbeperking
  • Diverse activiteiten
  • Huiselijke sfeer

De woning

Bij de inrichting van Binnenhaven besteedden we veel aandacht aan het creëren van een veilige en vertrouwde omgeving met een huiselijk karakter. Ook herkenbaarheid en overzichtelijkheid waren belangrijk. Dit zijn allemaal aspecten die belangrijk zijn voor bewoners met dementie. De bewoners kunnen zich veilig in de woning en de binnentuin bewegen zonder dat zij zich beperkt voelen in hun vrijheid. Familie en mantelzorgers komen op bezoek komen zoals zij gewend zijn en hebben vrij toegang tot de woning.

Zorgstroom betrekt de bewoners zoveel mogelijk bij de dagelijkse activiteiten in de woning.

Huishoudelijke activiteiten

Zorgstroom betrekt de bewoners zoveel mogelijk bij de dagelijkse activiteiten in de woning. Binnen hun mogelijkheden kunnen zij een bijdrage leveren aan bijvoorbeeld koken, afwassen, boodschappen doen, wassen, schoonmaken van de woning en onderhoud van de tuin.

Activiteitenprogramma

Naast de huishoudelijke activiteiten is er een activiteitenprogramma gericht op de invulling van het welzijn van de bewoners. Denk aan activiteiten als zingen, bloemschikken, samen friet maken, wandelen en een uitstapje naar het zomerfeest. Regelmatig komt er een accordeonist langs en ook de peuters van peuterspeelzaal Kiekeboe zijn vaste gasten. Verder zijn er activiteiten met een behandelend karakter, gericht op het zo lang mogelijk op peil houden van de vaardigheden van de bewoner. Hiervoor is een deskundig team beschikbaar. Dit team bestaat uit een verpleeghuisarts, fysiotherapeut, logopedist, psycholoog, ergotherapeut en diëtist.

Uw leven, Samen zorgen

Medewerkers, vrijwilligers, mantelzorgers en andere zorgverleners zorgen er samen voor dat bewoners prettig wonen in Binnenhaven. Met de mensen om zich heen die belangrijk zijn voor de bewoners. De wensen en verwachtingen van de bewoner zijn daarbij het uitgangspunt. Samen met de bewoner en het netwerk bekijken we wat voor hem of haar belangrijk is. We gaan daarbij uit van het begrip ‘positieve gezondheid’. Lees meer over ‘Uw leven, Samen zorgen‘.

Meer weten over wonen in Binnenhaven?

Het Steunpunt van Zorgstroom helpt en adviseert u bij al uw vragen over wonen in Binnenhaven.

E: steunpunt@zorgstroom.nl
T: 0118 – 68 40 00

Vragen over onze zorg?
Vragen over ons zorgaanbod of advies nodig? Wij helpen u graag!
0118 - 684000 Bel mij terug Naar contact