WVO Zorg en Zorgstroom gaan samen verder als Amarijn

Met trots maken wij bekend dat WVO Zorg en Zorgstroom vanaf nu verder gaan onder de naam ‘Amarijn’. Lees meer over onze nieuwe naam op de fusiepagina

Buitenrust

Buitenruststraat 221

4337 EP Middelburg

Binnen kijken?

Aan de rand van het centrum van Middelburg ligt verpleegcentrum Buitenrust. Bekend vanwege haar gezellige Grand Café, de prachtige beleeftuin en de Parkinson Dagbehandeling. Door het ‘kleinschalig wonen’ concept woont u in Buitenrust zoveel mogelijk zoals thuis. In Buitenrust wonen mensen met psychogeriatrische aandoeningen, zoals dementie, en mensen met lichamelijke beperkingen.

  • Gezellig Grand Café
  • Bibliotheek
  • Parkinson dagbehandeling
  • Station op loopafstand
  • Vlakbij het winkelcentrum
  • Ruim aanbod van activiteiten
  • Pedicure
  • Fitness

Wooncomplex

Iedere bewoner van Buitenrust heeft een eigen appartement met een woon- en slaapkamer en douche- en toiletruimte. Daarnaast beschikt iedere groep van acht appartementen over een gezamenlijke huiskamer, waar bijvoorbeeld samen gegeten kan worden.

Buitenrust bruist van de activiteiten. De bewoners genieten van filmmiddagen, bewegingsactiviteiten en spelmiddagen.

Activiteiten

Buitenrust bruist van de activiteiten. De bewoners genieten van filmmiddagen, bewegingsactiviteiten en spelmiddagen. Er vinden quizzen plaats, er wordt samen gebakken en er is een bewonerskoor. Verschillende verenigingen houden zich bezig met creatieve activiteiten, geheugentraining en het ophalen van herinneringen.

Omgeving

Op zo’n vijf minuten lopen van Buitenrust bevindt zich het historische stadscentrum van Middelburg. Met meer dan 1200 monumenten en vele winkels, cafés en restaurants is er hier altijd wat te beleven. Niet in de laatste plaats door de vele evenementen. Denk aan de weekmarkt, de Stadsfeesten, het Jazzfestival, de Mosselfeesten en Middelburg Winterstad. Ook in de directe omgeving van Buitenrust vindt u een ruim winkelaanbod met het winkelcentrum in Dauwendaele.

Medewerkers, vrijwilligers, mantelzorgers en andere zorgverleners zorgen er samen voor dat u prettig woont in Buitenrust.

Parkinson Dagbehandeling

Buitenrust biedt een speciale dagbehandeling voor cliënten met de ziekte van Parkinson. Deze Parkinson Dagbehandeling is uniek in de regio. Een breed team van professionals met verschillende disciplines zorgt voor een behandeling op maat, waarbij ook familieleden en mantelzorgers betrokken worden. Met als doel het behouden en waar mogelijk verbeteren van de kwaliteit van leven.

Uw leven, Samen zorgen

Medewerkers, vrijwilligers, mantelzorgers en andere zorgverleners zorgen er samen voor dat u prettig woont in Buitenrust. Met de mensen om u heen die er voor u toe doen. Uw wensen en verwachtingen zijn daarbij het uitgangspunt. Samen met u en uw naasten bekijken we wat voor u belangrijk is. We gaan daarbij uit van het begrip ‘positieve gezondheid’. Lees meer over ‘Uw leven, Samen zorgen‘.

Meer weten over wonen in Buitenrust?

Het Steunpunt van Zorgstroom helpt en adviseert u bij al uw vragen over wonen in Buitenrust.

E: steunpunt@zorgstroom.nl
T: 0118 – 68 40 00

Vragen over onze zorg?
Vragen over ons zorgaanbod of advies nodig? Wij helpen u graag!
0118 - 684000 Bel mij terug Naar contact