WVO Zorg en Zorgstroom gaan samen verder als Amarijn

Met trots maken wij bekend dat WVO Zorg en Zorgstroom vanaf nu verder gaan onder de naam ‘Amarijn’. Lees meer over onze nieuwe naam op de fusiepagina

De diëtist wordt voor drie uur in de basisverzekering vergoed. Houdt u wel rekening met uw eigen risico. Bent u verwezen via de ketenzorg voor diabetes, hart- en vaatziekten of COPD (longaandoeningen)? Dan worden de kosten voor de diëtist volledig vergoed. De diëtist of praktijkondersteuner kan u hierover meer vertellen.

Dieetadvies

Het diëtisten thuiszorgteam van Zorgstroom bestaat uit vier diëtisten: Froukje Koedijk, Ester Snel, Andrea Vanhoorne en Irijenan Temmar. De diëtisten houden op verschillende locaties spreekuur. Bent u door ziekte of een handicap niet in staat om naar het spreekuur te komen, dan kan de diëtist u, op verzoek van de arts, thuis bezoeken.

Andrea is daarnaast ook werkzaam als diëtist in onze woonzorglocaties.

Vergoedingen

Dieetadvies is opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering. U krijgt meerdere consulten per jaar vergoed. In 2024 is dit drie uur per kalenderjaar. Houdt u er rekening mee dat het wettelijke eigen risico voor de basisverzekering ook voor de diëtist van toepassing is. Het eigen risico is het bedrag dat u zelf betaalt, voordat u een vergoeding krijgt van uw zorgverzekering. Sommige verzekeraars hebben in het aanvullend pakket nog extra behandeluren voor de diëtist opgenomen. Raadpleeg hiervoor uw polis. 

Voor kinderen onder de 18 jaar geldt geen eigen risico. De kosten worden geheel vergoed.                               

Bent u door de praktijkondersteuner van de huisarts verwezen voor een dieetadvies voor diabetes, hart- en vaatziekten of longaandoeningen, dan valt uw verwijzing mogelijk onder de zogenoemde ‘ketenzorg’ en geldt geen eigen risico.

Gedeclareerde tijd                                                                      

De tijd die de diëtist in rekening brengt, bestaat uit de tijd van het (gereserveerde) consult en het uitwerken van uw dieet of onderzoeksdieet. Bijvoorbeeld de berekening van uw voeding, het opstellen van een dieet et cetera.

Verwijsbrief                                                                                                     

Wij werken alleen op verwijzing van uw huisarts of specialist. Wanneer u binnen de ketenzorg valt, bijvoorbeeld in het geval van diabetes, hart- en vaatziekten of COPD, krijgt u vaak geen papieren verwijsbrief mee. De verwijzing komt vervolgens digitaal bij ons binnen.

Tarieven                                                               

Zorgverzekeraars hanteren verschillende tarieven. De rekening wordt rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar verstuurd.
Wordt de diëtist in uw geval niet meer vergoed, dan gelden de volgende tarieven:

  • Basistarief consult, per kwartier: €21,25
  • Telefonisch- en e-mail consult per kwartier: €21,25
  • Toeslag huisbezoek: € 20,-
  • Niet nagekomen afspraak: € 30,-

Op ZorgWijzer vindt u meer informatie over de vergoeding voor dieetadvies vanuit de zorgverzekering.

Verhinderd?

Wanneer u uw verhindering tenminste 24 uur van te voren doorgeeft, wordt de gereserveerde tijd niet in rekening gebracht. Graag tijdig afbellen als u verhinderd bent.

Kwaliteitsregister

Alle diëtisten van Zorgstroom zijn ingeschreven in het kwaliteitsregister voor Paramedici.

Vragen over onze zorg?
Vragen over ons zorgaanbod of advies nodig? Wij helpen u graag!
0118 - 684000 Bel mij terug Naar contact