Home Verhalen ‘Zorgstroom X-tra verbindt lokale aanbieders en leden met elkaar’

WVO Zorg en Zorgstroom gaan samen verder als Amarijn

Met trots maken wij bekend dat WVO Zorg en Zorgstroom vanaf nu verder gaan onder de naam ‘Amarijn’. Lees meer over onze nieuwe naam op de fusiepagina

‘Zorgstroom X-tra verbindt lokale aanbieders en leden met elkaar’

Elise Kleinjan & Lianne de Nooijer

Medewerker Servicepunt en eigenaar Fitness De Driehoek

Zorgstroom vindt prettig wonen en leven voor iedereen belangrijk. Met de Zorgstroom X-tra voordeelpas ondersteunt Zorgstroom hierin. Deze pas geeft u veel korting bij meer dan 150 ondernemers en bedrijven in de buurt. Een van deze lokale aanbieders is Fitness De Driehoek in Serooskerke. Medewerker Servicepunt (Zorgstroom) Elise Kleinjan (53) en eigenaar van Fitness De Driehoek Lianne de Nooijer (35) vertellen over deze fijne samenwerking.

Lokaal voordeel voor iedereen

De Zorgstroom X-tra pas bestaat al jaren. Het is ontstaan uit het Groene Kruis, waar leden hulpmiddelen konden lenen bij de thuiszorgwinkel. Maar inmiddels is Zorgstroom X-tra flink gegroeid, zowel qua leden als aanbieders. “Vroeger zag je dat vooral ouderen lid waren”, vertelt Elise. “Dat is nu zeker niet meer het geval. Jong en oud gebruikt de pas. Dat is ook het mooie eraan; je hoeft geen medewerker of cliënt van Zorgstroom te zijn om de pas aan te vragen. Iedereen kan profiteren van de aanbiedingen. En inmiddels hebben we meer dan 150 lokale aanbieders. Het aanbod breidt nog steeds uit, waardoor je de pas heel breed kunt inzetten. Kortom: met Zorgstroom X-tra ontvangen jij en je gezin of huishouden, tenzij anders vermeld, structureel korting bij de lokale bakker, sportschool, pedicure, op de restaurantrekening, tijdens het winkelen of bij leuke uitjes. Zo is er voor ieder wat wils. En dat voor maar slechts € 12,50 per jaar!”

Zorgstroom X-tra

Op de foto: Elise (links) en Lianne (rechts) bij Fitness De Driehoek

De boer op

Samen met twee andere collega’s is Elise binnen het Servicepunt verantwoordelijk voor Zorgstroom X-tra. “We verzorgen de administratie, houden aan- en afmeldingen bij en onderhouden het contact met de aanbieders”, zegt Elise. “Ook de promotie van de pas is een onderdeel. Daarvoor worden we ondersteund door de afdeling Communicatie.” Maar het belangrijkste is het zoeken naar nieuwe aanbieders en ervoor zorgen dat het aanbod divers en actueel blijft. Elise: “Daarvoor gaan we de boer op. We gaan langs de deur bij diverse ondernemers en vragen of ze partner willen worden van Zorgstroom. Maar we worden ook zelf benaderd. Zo komt het voor dat winkels en bedrijven ons een voorstel doen voor een mooie samenwerking. We focussen daarbij altijd op het lokale aspect en geven ook kleine bedrijfjes de ruimte.”

Zorgstroom X-tra

Win-win

Een van de lokale aanbieders is Fitness De Driehoek. Hoe is deze samenwerking ontstaan? “Wij hebben een gemeenschappelijk doel”, vertelt Lianne. “Zowel Zorgstroom als De Driehoek vinden het belangrijk dat de bewoners van Walcheren gezond zijn en blijven. Dat stimuleren we allebei. Ook liggen onze locaties vlakbij elkaar, wat de samenwerking makkelijk en toegankelijk maakt. En korting krijgen is natuurlijk altijd fijn. Bij ons kunnen potentiële leden zich met hun Zorgstroom X-tra pas inschrijven voor een gratis proefles. Daarnaast krijgen onze leden 10 procent korting op het reguliere fitnessabonnement. Dat haal je er binnen no-time uit. We merken dat het loont, want een flink deel van al onze leden sport hier met een Zorgstroom X-tra pas. Je kunt dus wel spreken van een mooie win-winsituatie. Zo helpen we elkaar!”

We merken dat het loont, want een flink deel van al onze leden sport hier met een Zorgstroom X-tra pas. Je kunt dus wel spreken van een mooie win-winsituatie.

Zorgstroom X-tra

Offline en online promotie

Zorgstroom heeft voor de aanbieders allerlei promotiemateriaal beschikbaar gesteld. “Zo staan alle aanbieders in onze brochure, die ieder jaar bij veel Walcherse bewoners op de mat valt”, vertelt Elise. “Maar denk ook aan posters, banners en promotie op onze website en social media kanalen.” Lianne merkt dat deze promotie absoluut effect heeft: “Zeker de benoeming in de brochure helpt ons enorm. Het gros van onze doelgroep is wat ouder. Zij lezen het in de brochure en komen vervolgens bij ons langs.”

Een ontmoetingsplaats

De samenwerking tussen De Driehoek en Zorgstroom X-tra gaat al even terug. “Sinds dag één is er iemand lid bij ons”, zegt Lianne. “Zij was er al vanaf het eerste moment bij. Dat is nu bijna tien jaar geleden: een jubileum dat gevierd moet worden!” Na al die jaren stromen de aanmeldingen bij De Driehoek nog steeds binnen. Juist ook toen de sportschool na het versoepelen van de coronamaatregelen weer open mocht. “Mensen zijn zich door corona nóg meer bewust geworden van hun gezondheid”, legt Lianne uit. “Dat is niet alleen op fysiek gebied, maar ook mentaal. Bewegen, elkaar ontmoeten en spreken helpt daarbij. Dat alles kan bij De Driehoek”. Elise vult Lianne aan: “De Driehoek is een heel gezellige sportschool. Voor mij is het een ontmoetingsplaats, waar oog is voor elkaar. Iedereen benadert elkaar persoonlijk. Dat is dan ook meteen de match met Zorgstroom en de reden waarom onze samenwerking zo bijzonder is.”

Zorgstroom X-tra

Zorgstroom X-tra

Bent u enthousiast geworden en wilt u de Zorgstroom X-tra pas aanvragen? Of wilt u partner worden? Lokale ondernemers en bedrijven kunnen zich geheel kosteloos aansluiten bij Zorgstroom X-tra. Lees alles over de mogelijkheden van onze voordeelpas.

Meer informatie
Vragen over onze zorg?
Vragen over ons zorgaanbod of advies nodig? Wij helpen u graag!
0118 - 684000 Bel mij terug Naar contact