Home Verhalen Verzorgende IG: een opleiding met inhoud

WVO Zorg en Zorgstroom gaan samen verder als Amarijn

Met trots maken wij bekend dat WVO Zorg en Zorgstroom vanaf nu verder gaan onder de naam ‘Amarijn’. Lees meer over onze nieuwe naam op de fusiepagina

Verzorgende IG: een opleiding met inhoud

Dominique

Leerling Verzorgende 3IG / Maatschappelijke Zorg

Dominique van Overveld (29) wist na de middelbare school niet goed welke kant ze op wilde. Iets met kinderen of ouderen misschien? Poging één, de Pabo, was geen schot in de roos. Maar wat dan wel? Ruim acht jaar later kwam het antwoord.

“Nadat ik met de Pabo stopte, wilde ik tijdelijk in de detailhandel werken en bedenken wat ik dan wel wilde doen”, blikt Dominique terug. Dat tijdelijk werd acht jaar. “De laatste twee jaar kreeg ik steeds meer het gevoel dat ik meer wilde en meer kon. Inmiddels had ik al twee jonge kinderen, een opleiding volgen is dan niet meer zo makkelijk.”

Werken & leren

Per toeval stuitte Dominique via internet op een werk/leer-opleiding van Zorgstroom: Verzorgende IG/Maatschappelijke Zorg. “Ik was niet eens specifiek op zoek naar een opleiding in de ouderenzorg, maar het sprak mij wel meteen aan. Ik ben van nature sociaal en zorg graag voor mensen. Deze opleiding kon ik goed met mijn gezin combineren, omdat er maar één lesdag in de week bij komt kijken naast minimaal zestien uur werk in de praktijk. Ideaal dus!

Mensen wassen en aankleden, verder kwam ik in mijn beeldvorming niet. Maar het is zoveel meer en zo mooi!

Nieuw avontuur

Twee jaar geleden begon Dominique aan haar nieuwe avontuur. “Ik dacht, dit is mijn kans, ik probeer het gewoon.” Dat bleek wel een schot in de roos. “Vanaf de eerste dag vond ik het zó leuk! Alle puzzelstukjes vielen op hun plek. Dit had ik al die jaren gemist. Vooraf kon ik mij niet zoveel voorstellen wat het inhield, werken in de zorg. Mensen wassen en aankleden, verder kwam ik in mijn beeldvorming niet. Maar het is zoveel meer en zo mooi! Niet alleen de verzorging, maar ook de persoonlijke zorg, het stukje aandacht dat je mensen kunt geven. En dan die glimlach op hun gezicht of het bedankje voor jouw goede zorgen. Daar doe je het allemaal voor. Dat geeft zoveel voldoening.”

Goede begeleiding

Dominique vloog door de opleiding heen. “Ik heb het zelfs versneld gedaan, in twee jaar in plaats van drie. Het was soms pittig, maar ik kreeg er vooral veel energie van. Zorgstroom heeft mij ook heel goed begeleid. Ik ben blij dat ik hier terechtgekomen ben. Je wordt gezien en ze zijn er voor je. Ik heb ook veel aan de praktijkopleiders gehad. Ze stonden altijd voor mij klaar.”

Smaak te pakken

Inmiddels heeft Dominique haar opleiding afgerond, maar of ze al klaar is met leren… “Ik heb de smaak nu te pakken hoor! Eerst wil ik nog een jaar ervaring opdoen en dan ga ik misschien met een mbo- of hbo-studie in ouderenverpleging verder. Tegen die tijd gaat mijn jongste naar de basisschool, dus wordt werken en leren nog makkelijker te combineren met thuis.”

Diploma & baan

Haar ervaring doet ze nu op bij Zorgstroom, op de locatie NieuwSandenburgh in Veere. “Ik kreeg direct een baan aangeboden. Dat is extra mooi aan een opleiding in de zorg. Hier staan ze om mensen te springen, dus je weet dat je ook na de opleiding meteen aan de slag kunt.” Het gaat Dominique niet om zomaar een baan. “Als ik naar huis ga, weet ik dat ik die dag weer echt iets heb betekend voor mensen. Ja, ik heb mijn plek in de ouderenzorg helemaal gevonden.’’

Werken bij Zorgstroom

Wil jij ook graag iets betekenen voor anderen? En heb je altijd al in de zorg willen werken? Dan is Zorgstroom op zoek naar jou!

Bekijk onze vacatures
Vragen over onze zorg?
Vragen over ons zorgaanbod of advies nodig? Wij helpen u graag!
0118 - 684000 Bel mij terug Naar contact