Home Verhalen Van stagiair naar vakantiekracht: ideaal om ervaring op te doen

WVO Zorg en Zorgstroom gaan samen verder als Amarijn

Met trots maken wij bekend dat WVO Zorg en Zorgstroom vanaf nu verder gaan onder de naam ‘Amarijn’. Lees meer over onze nieuwe naam op de fusiepagina

Van stagiair naar vakantiekracht: ideaal om ervaring op te doen

Daniël Zegwaard

Vakantiekracht Zorg Thuis

Dat Zorgstroom geen onbekend terrein is voor Daniël Zegwaard, blijkt al snel als we hem ontmoeten op het kantoor van Team Veere-Noord in Serooskerke. Daniël (21) voelt zich er inmiddels helemaal thuis. Logisch ook, want voor zijn vakantiebaan deed hij al ervaring op als stagiair. Toen het team hem vroeg om te blijven na zijn stage, twijfelde hij dan ook geen moment.

Diverse stages bij Zorgstroom

Daniël studeert Verpleegkunde aan de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen. Daniël: “Voordat ik startte met deze studie, volgde ik de opleiding HBO-ICT. Ik merkte al snel dat dat niets voor mij was. Op de een of andere manier leek het mij altijd al leuk om in de zorg te werken. Om te kijken of dat vakgebied ook daadwerkelijk bij me paste, wees mijn moeder mij op een openstaande vacature bij Zorgstroom. Ze zochten een huishoudelijke hulp. Ik werd aangenomen en kon direct aan de slag. Dit werk beviel zo goed, dat ik er eigenlijk al snel uit was. Ik schreef mezelf in voor de opleiding Verpleegkunde.” Kort daarna kwam Daniël wederom bij Zorgstroom terecht voor zijn eerste stage bij Hof Mondriaan in Middelburg. “Ook dit beviel prima, maar ik merkte toch dat ik het uitdagender vond om op verschillende locaties te werken en mensen thuis te verzorgen”, legt Daniël uit. Hij was dan ook erg blij toen hij een jaar later aan de slag kon als stagiair in de thuiszorg bij Team Veere-Noord.

Verzorgende C

Het werk dat Daniël verrichte bij Team Veere-Noord beviel van beide kanten zo goed, dat hij werd gevraagd om te blijven. Daniël: “Dit leek mij ideaal. Tijdens mijn stageperiode had ik namelijk al een goede band opgebouwd met mijn collega’s en de cliënten uit de omgeving. Daarnaast kon ik als vakantiekracht lekker veel uren maken. Het is toch fijn om op deze manier bezig te zijn in de zomervakantie en andere mensen ook nog eens te helpen.”

Door mijn werk zorg ik ervoor dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen. Dat vind ik een mooie gedachte.

Daniël is als vakantiekracht aangenomen voor de functie ‘Verzorgende C’. De werkzaamheden zijn volgens hem erg divers en variëren per cliënt. “Ik help cliënten voornamelijk met het innemen van de juiste medicatie, wassen, aankleden en het aantrekken van steunkousen. Maar ook het signaleren en behandelen van doorligplekken behoort tot mijn takenpakket. Om welke werkzaamheden het ook gaat, het is altijd fijn om iets voor mensen te kunnen betekenen. Op deze manier zorg ik er toch voor dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen. Dat vind ik een mooie gedachte.” Dit ziet Daniël letterlijk terug bij één van zijn cliënten in Grijpskerke. “Ik kan met iedereen goed overweg, maar bij deze meneer en mevrouw kom ik erg graag over de vloer. Onlangs waren ze 65 jaar getrouwd. Ze zijn nog samen én wonen zelfstandig in het huis waar ze heel hun leven hebben gewoond met hun kinderen. Dat is toch bijzonder?”

Mooie werkomgeving

Als Verzorgende C komt Daniël bij veel verschillende cliënten over de vloer. Op de vraag wat zijn werk nu zo leuk maakt, antwoordt Daniël: “Je komt echt overal. Zeker in deze regio, waar veel cliënten op het platteland wonen. In Oostkapelle zie ik ’s ochtends geregeld hertjes lopen als ik naar mijn eerste cliënt ga. Dat is toch wel speciaal.” In de regio Veere-Noord moet Daniël af en toe wat langere afstanden afleggen. Maar dit maakt het werk juist leuk, vindt hij. “Tussen de cliënten door heb je toch even een momentje voor jezelf. Ik kom meestal met mijn motor naar het werk en vind het helemaal niet erg om onderweg te zijn. Hier geniet ik juist van!”

Ideale vakantiebaan

Volgens Daniël heeft een vakantiebaan bij Zorgstroom, naast de afwisselende taken, nog veel meer voordelen. “In de zomerperiode werk ik zo’n twintig tot dertig uur per week. Je kunt uiteraard zelf aangeven hoe veel uur je ongeveer wilt maken en wanneer je kunt werken. Ook als je een keer niet kunt terwijl je wel staat ingeroosterd, is er meestal wel wat te regelen. Die flexibiliteit is erg fijn. Daarnaast is het ideaal om via een vakantiebaan ervaring op te doen in de zorg of te ontdekken of het vakgebied je ligt. Dat hier ook nog een goed salaris tegenover staat, is natuurlijk mooi meegenomen!” In september start Daniël met zijn derde studiejaar. In het eerste semester gaat hij weer stage lopen bij een andere zorginstelling in Zeeland. “Daarna ben ik van plan om een minor te volgen in de acute zorg. Op deze manier heb ik ervaring in meerdere richtingen en kan ik ontdekken wat ik het leukst vind.”

Zorgstroom zoekt vakantiekrachten!

Ben je op zoek naar een leuke, afwisselende vakantiebaan met flexibele werktijden? Werk je graag met mensen en vind je het leuk om in de schoolvakanties werkervaring op te doen in de zorg? Dan is werken in de thuiszorg iets voor jou!

Meer informatie
Vragen over onze zorg?
Vragen over ons zorgaanbod of advies nodig? Wij helpen u graag!
0118 - 684000 Bel mij terug Naar contact