Home Verhalen Unieke vakantiebaan als huishoudelijke hulp

WVO Zorg en Zorgstroom gaan samen verder als Amarijn

Met trots maken wij bekend dat WVO Zorg en Zorgstroom vanaf nu verder gaan onder de naam ‘Amarijn’. Lees meer over onze nieuwe naam op de fusiepagina

Unieke vakantiebaan als huishoudelijke hulp

Kimberly Houtepen

Vakantiekracht hulp in de huishouding

Lekker bijverdienen in de schoolvakanties en iets voor anderen betekenen. Naar zo’n vakantiebaan was Kimberly Houtepen (18) op zoek. Sinds mei 2018 doet ze huishoudelijk werk bij Zorgstroom. Dit bevalt zo goed, dat ze voorlopig nog niet van plan is om te stoppen.

Combinatie met opleiding

Kimberly zit in het derde jaar van het CIOS in Goes. Haar eerste bijbaantje was als kassière bij een supermarkt in Middelburg. “Al snel merkte ik dat dit niets voor mij was. Ik maakte lange dagen en kon het niet goed combineren met mijn opleiding”, vertelt Kimberly. Ze hoorde van verschillende mensen positieve verhalen over Zorgstroom als werkgever. Kimberly: “Een goede vriendin van mij is erg blij met haar vakantiebaan bij Zorgstroom. En ook mijn moeder werkt er al jaren met plezier. Zij weet als geen ander hoe hard sommige mensen hulp nodig hebben. Omdat ik graag met mensen werk, vond ze een het wel wat voor mij om als huishoudelijke hulp aan de slag te gaan. Dat had ze goed ingeschat!”

Het werken met mensen is leuk, het betaalt goed én je hebt flexibele werktijden. Voor mij de ideale combinatie.

Flexibele werktijden

Naast het goede salaris is de flexibiliteit volgens Kimberly één van de grootste voordelen van haar vakantiebaan. Kimberly: “Het is fijn dat Zorgstroom rekening houdt met mijn lesrooster. Op dit moment werk ik buiten de vakanties om ook weleens na schooltijd. Ik geef zelf mijn beschikbaarheid op en bepaal of ik liever ochtend- of middagdiensten draai. In de zomervakantie wil ik soms volledige dagen werken. Ook dat is geen probleem.” Een leuke bijkomstigheid is dat Kimberly ook invloed heeft op de adressen waar ze werkt. “Wanneer het erg goed klikt met iemand, geef ik dat zeker aan. Andersom geldt dat ook. Het komt weleens voor dat iemand zo tevreden met mij is, dat ik de vraag krijg om daar vaker heen te gaan. Dat is natuurlijk leuk om te horen!”, glundert Kimberly.

Sociaal contact

Haar taken variëren van stofzuigen en dweilen tot bedden opmaken en boodschappen doen. Maar de werkdag van Kimberly begint vaak met een kopje koffie. Kimberly: “Het is belangrijk dat je de mensen goed leert kennen. Zeker als je voor het eerst bij iemand over de vloer komt.” Ze merkt dat veel ouderen behoefte hebben aan een sociaal praatje. “Het is sneu om te zien dat sommige mensen eenzaam zijn en niet vaak bezoek krijgen. Ze verheugen zich dan echt op mijn komst en staan vaak te popelen om hun levensverhaal met mij te delen. Ik heb al heel wat fotoalbums op schoot gehad”, lacht ze. Ook krijgt ze van regelmatig een demonstratie van de nieuwste aanwinsten van haar klanten. Kimberly: “Ik maak regelmatig schoon bij een blinde man uit Middelburg. Hij is al ver in de negentig, woont nog zelfstandig en is flink bij de tijd. Hij kon niet wachten om zijn ‘Hey Google’-apparaatje aan mij te laten zien. Zo schattig!” Haar bijbaan is alles behalve standaard. En juist het contact met de mensen maakt het uniek: “Natuurlijk zie je sommige mensen langzaam aftakelen. Maar het is juist mooi om te zien dat ze nog zoveel plezier in het leven hebben. Dat ik daar mijn steentje aan kan bijdragen, is een fijne gedachte.”

Zorgstroom zoekt vakantiekrachten!

Ben je op zoek naar een leuke, afwisselende vakantiebaan met flexibele werktijden? Werk je graag met mensen en vind je het leuk om schoon te maken? Dan is huishoudelijk werk iets voor jou!

Solliciteer direct
Vragen over onze zorg?
Vragen over ons zorgaanbod of advies nodig? Wij helpen u graag!
0118 - 684000 Bel mij terug Naar contact