Home Verhalen Tafel Thuis valt in de smaak: ‘Ik hoef mijn lievelingskostje alleen maar op te warmen!’

WVO Zorg en Zorgstroom gaan samen verder als Amarijn

Met trots maken wij bekend dat WVO Zorg en Zorgstroom vanaf nu verder gaan onder de naam ‘Amarijn’. Lees meer over onze nieuwe naam op de fusiepagina

Tafel Thuis valt in de smaak: ‘Ik hoef mijn lievelingskostje alleen maar op te warmen!’

Tinie Meijer

Klant van Tafel Thuis

Boodschappen in huis halen, koken, de afwas doen… Voor veel, vooral oudere, mensen is het bereiden van een warme, gezonde maaltijd een enorme opgave. Tafel Thuis biedt uitkomst: ambachtelijk bereide maaltijden die aan huis worden bezorgd. Tinie Meijer (88) uit Middelburg woont nog zelfstandig en kan zich geen verse maaltijden meer zonder Tafel Thuis voorstellen.

“Ik vond het altijd heerlijk om te koken”, glundert Tinie. “Maar op een gegeven moment moet je jezelf in bescherming nemen. Ik heb last van kramp en stijfheid in mijn handen en moet er niet aan denken dat ik een hete braadpan laat vallen!” Ook boodschappen doen is voor haar geen optie meer. “Thuis kan ik mijzelf prima redden, maar naar de supermarkt gaan is een brug te ver. Ik ben slecht ter been en kan geen zware boodschappentassen dragen.”

(Bus)chauffeur Jan

Sinds augustus 2016 krijgt Tinie twee keer per week bezoek van vrijwilligers Jan (76) en Marion Schoe (73). Iedere maandag- en donderdagochtend brengen Jan en Marion verse maaltijden voor de hele week langs. Jan: “Toen ik met pensioen ging, wist ik meteen dat ik niet wilde stilzitten. Ik wilde iets betekenen voor anderen en ging als vrijwilliger aan de slag bij Zorgstroom. Het rondbrengen van maaltijden bij Tafel Thuis leek mij wel wat. Als voormalig buschauffeur bleek deze klus voor mij op het lijf geschreven!”

De pasta’s zijn mijn favoriet! Ook de soepen, nasi en bami zijn heerlijk.

Tafel Thuis mevrouw Meijer

Bij de baan als vrijwilliger bij Tafel Thuis komt, naast het rondbrengen van de maaltijden, ook veel papierwerk kijken. De vrouw van Jan besloot hem hierbij te helpen. Marion: “Jan rijdt en pakt de maaltijden uit bij cliënten thuis. Ik neem de menulijsten samen met cliënten door.” Ze legt uit dat iedere cliënt wekelijks zo’n lijst invult. Hierbij kunnen ze zelf de maaltijden samenstellen. “Als de cliënt het moeilijk vindt om zelf een menu te kiezen, help ik daar natuurlijk bij. Samen met mijn man zorg ik ervoor dat onze cliënten de hele week verzekerd zijn van een gevarieerde maaltijd die ze zelf ook nog eens lekker vinden!”

De maaltijden van Tafel Thuis zijn niet te vergelijken met de kant-en-klaar maaltijden uit de supermarkt.

Lievelingskostje

Tinie hoeft niet lang na te denken over de vraag wat haar favoriete maaltijden zijn. “De pasta’s zijn mijn favoriet! Ook de soepen, nasi en bami zijn heerlijk. Dat at ik vroeger nooit, omdat het veel werk is om te maken. Nu wordt het kant-en-klaar bezorgd. Ik hoef mijn lievelingskostje alleen maar op te warmen in de magnetron!”, zegt ze tevreden. Marion legt uit dat het eten van Tafel Thuis niet te vergelijken is met kant-en-klaar maaltijden uit de supermarkt. “Die maaltijden zitten vaak vol ongezonde vetten, zout en suiker. Tafel Thuis gebruikt uitsluitend verse en verantwoorde producten.”

Tafel Thuis mevrouw Meijer

Zeeuwse producten

De producten komen zoveel mogelijk van Zeeuwse bodem. Marion: “De koks gebruiken voornamelijk Zeeuwse groenten en andere producten uit de provincie. Dit wordt verwerkt in bijvoorbeeld Zeeuwse uiensoep, vissoep of stamppot met aardappelen uit de Zeeuwse grond.” En om de maaltijden nog een extra Zeeuws tintje te geven, koken de koks met gefilterd Oosterscheldewater. “Dit zit boordevol mineralen en het bevat van nature zout. Op deze manier hoeven de koks minder zout toe te voegen en zijn cliënten verzekerd van een gezonde maaltijd!”

Tafel Thuis inschakelen

Heeft u ook behoefte aan de verse maaltijden van Tafel Thuis? Of kent u iemand die zelf geen warme, gezonde maaltijden meer kan bereiden? Neem gerust contact op voor meer informatie.

Ik wil meer weten over Tafel Thuis
Vragen over onze zorg?
Vragen over ons zorgaanbod of advies nodig? Wij helpen u graag!
0118 - 684000 Bel mij terug Naar contact