Home Verhalen Samen zorgen voor de échte bikkels

WVO Zorg en Zorgstroom gaan samen verder als Amarijn

Met trots maken wij bekend dat WVO Zorg en Zorgstroom vanaf nu verder gaan onder de naam ‘Amarijn’. Lees meer over onze nieuwe naam op de fusiepagina

Samen zorgen voor de échte bikkels

Mieke & Sharon

Sportcommissie Zorgstroom

Goed voor elkaar zorgen: dat is voor Zorgstroom de kern van ons bestaan. Ook tijdens de Kustmarathon Zeeland. Als Zeeuwse zorgorganisatie zijn we al zes jaar trotse sponsor van het sportevenement. Ieder jaar staan onze medewerkers weer langs het parcours om deelnemers van de wandelmarathon aan te moedigen.

Voorbereiden op de marathon

Ook bij Zorgstroom zijn er veel fanatiekelingen die meedoen aan de zwaarste marathon van Nederland. Mieke van de Waeter is vanuit de sportcommissie van Zorgstroom betrokken bij het sportevenement. Mieke: “Als sponsor van de Kustmarathon slaat een aantal collega’s jaarlijks de handen ineen om dit evenement voor te bereiden. Zo zorgt de sportcommissie voor een goed gevulde goodiebag voor onze deelnemende medewerkers met een flesje water, fruit en een snack. Daarnaast enthousiasmeren we medewerkers en vrijwilligers om langs het parcours te staan en iedereen aan te moedigen. Dit doen we samen met ons communicatieteam en het Servicepunt van Zorgstroom.”

Zeeuwse samenwerking

In 2014 werd Zorgstroom sponsor van het sportevenement. Sharon Lukasse, communicatieadviseur bij Zorgstroom, legt uit wat dit voor de organisatie betekent: “We willen heel graag ons steentje bijdragen aan dit mooie evenement dat volledig afhankelijk is van vrijwilligers. Het is mooi om te zien dat zoveel Zeeuwse organisaties en ondernemers zich voor de Kustmarathon inzetten.” Ook willen ze hiermee de sportievelingen binnen hun eigen organisatie aanmoedigen. Sharon: “Als werkgever vinden we het belangrijk om onze medewerkers gezond en vitaal te houden. We tonen dan ook onze betrokkenheid en geven hen een steuntje in de rug. Hoe gaaf is het als je, al ploeterend door het zand, collega’s langs het parcours ziet juichen? Dit wordt door iedereen echt enorm gewaardeerd!”

Zwaarste marathon van Nederland

Mieke en Sharon weten als geen ander hoe het is om de wandelmarathon te lopen. “Als sponsor moet je natuurlijk wel weten hoe het is om ‘m zelf te lopen”, lacht Sharon. “Bovendien vind ik dat je dit als Zeeuw sowieso een keer moet ervaren, mits je gezondheid het toelaat natuurlijk. Zelf heb ik drie keer meegedaan aan de wandelmarathon. Ik vond het best pittig en denk dat veel mensen het onderschatten.” Ook Mieke beaamt dit: “Je loopt door weer en wind langs de Zeeuwse kust van Burgh-Haamstede naar Zoutelande. De omgeving is prachtig, je gaat door het bos en wandelt over dijken en duinen. Vooral het mulle zand langs de vloedlijn maakt het zwaar, maar dat vergeet je snel weer als je onder luid applaus de finish over wandelt. Kippenvel!”

Bolusbites als powersnack

Om alle sportfanaten een hart onder de riem te steken, staat Zorgstroom ieder jaar met een stand vol vrijwilligers op de Veerse Dam. Sharon: “Op dat punt heb je de route over de Oosterscheldekering, met flinke tegenwind, net gehad. Maar het zwaarste gedeelte moet dan nog komen: de lange tocht over het strand. Voordat de deelnemers hieraan beginnen, delen wij lekkere powersnacks uit. Onze bolusbites zijn altijd een enorm succes!”

Vragen over onze zorg?
Vragen over ons zorgaanbod of advies nodig? Wij helpen u graag!
0118 - 684000 Bel mij terug Naar contact