Home Verhalen ‘Je krijgt volop kansen en wordt gestimuleerd die te grijpen’

WVO Zorg en Zorgstroom gaan samen verder als Amarijn

Met trots maken wij bekend dat WVO Zorg en Zorgstroom vanaf nu verder gaan onder de naam ‘Amarijn’. Lees meer over onze nieuwe naam op de fusiepagina

‘Je krijgt volop kansen en wordt gestimuleerd die te grijpen’

David, Miranda & Ellen

Werken en leren bij Zorgstroom

David Jongeneel is misschien wel het beste bewijs voor de opleidingskansen die Zorgstroom biedt. Hij startte ongeveer vijftien jaar geleden als huishoudelijke hulp en werkt inmiddels als wijkverpleegkundige. ”Zorgstroom is een fantastische organisatie. Je krijgt volop scholing- en opleidingskansen en collega’s en leidinggevenden stimuleren je enorm om die te grijpen.” 

Ellen Verheul, opleidingscoördinator bij Zorgstroom, is al even enthousiast. Het verhaal van David onderbouwt ze met enkele aansprekende cijfers. “Momenteel hebben we meer dan honderd mensen in dienst op basis van een leerwerkovereenkomst. Daarnaast bieden we alle ruimte voor bijvoorbeeld (snuffel)stages. De niveaus lopen uiteen van helpende niveau 2 tot verpleegkundige niveau 6. Zorg lever je nadrukkelijk met elkaar; iedere functie op ieder niveau is belangrijk. Sommige van onze nieuwe medewerkers komen net van het vmbo, anderen hebben al een carrière achter zich.”

Van de supermarkt naar de zorg

Dat laatste geldt voor Miranda Ridderhof. Tot vorig jaar werkte zij in een supermarkt. Ze had al eens nagedacht over een baan in de zorg, maar het was er nooit van gekomen. “Doordat mijn vader zorg nodig had, werd ik weer met het vak geconfronteerd. Nu mijn zoon ‘oud en wijs genoeg’ is, vond ik dat dit het moment was om alsnog mijn kans te grijpen. Natuurlijk is het spannend. Werken en leren tegelijk betekent weer voor een paar jaar terug de schoolbanken in. Dat was in het begin best even wennen. Inmiddels heb ik mijn draai gevonden. Ik heb leuke collega’s, mag zelfstandig in de wijk mijn werk doen en ik krijg een salaris. Bovendien heb ik een baangarantie. Met andere woorden, als ik straks mijn diploma Verzorgende IG op zak heb, heb ik ook gelijk een vaste baan.”

De kwaliteit van onze begeleiding is hoog. We zijn bereid ver voor je te gaan!

Mooi carrièreperspectief

Ellen vertelt dat dit voor veel nieuwe medewerkers een aantrekkelijk aanbod is. “Het mes snijdt op zo’n manier aan twee kanten. Wij hebben volop nieuwe collega’s nodig en op deze manier biedt Zorgstroom veel mensen een mooi carrièreperspectief. David bewijst dat dit geen loze woorden zijn. De kwaliteit van onze begeleiding is hoog. We zijn bereid ver voor je te gaan.” Zowel David als Miranda is erg te spreken over de manier waarop ook de collega’s met hen omgaan. “Iedereen is bereid je te helpen je zaken te leren en je wordt overal bij betrokken. Sterker nog, ze stimuleren en motiveren je.” Ellen vult aan en legt uit dat binnen Zorgstroom alle collega’s werkbegeleider zijn. “Iedereen die gediplomeerd is, kan een leerling meenemen. Alle praktijkhandelingen leer je ook echt in de praktijk. Vanzelfsprekend spelen ook onze praktijkopleiders daarbij een belangrijke rol.”

Hart bij de thuiszorg

Net als David is ook Miranda in de wijk actief. Spijt van haar keuze heeft ze nog geen moment gehad. “Na de tweede en derde cliënt wist ik zeker: dit is wat ik wil.” Dat is ook wat David ervaart. “Eerlijk is eerlijk, de HBO-V opleiding was pittig, zéker met twee kleine kinderen thuis, maar nu ik het diploma op zak heb ben ik blij. Mijn hart ligt echt bij de thuiszorg.”

Werken en leren: lijkt het jou wat?

Gedurende het hele jaar is het mogelijk om te solliciteren voor een leerwerkplek bij Zorgstroom. Heb je al een relevante vooropleiding op zak? Dan bestaat er de mogelijkheid om een verkorte opleiding te volgen. De duur van de opleiding hangt dan af van de behaalde vooropleiding. Neem contact op met ons via recruiters@zorgstroom.nl om de mogelijkheden te bespreken.

Meer informatie
Vragen over onze zorg?
Vragen over ons zorgaanbod of advies nodig? Wij helpen u graag!
0118 - 684000 Bel mij terug Naar contact