Home Verhalen Hart voor de zorg: na pensioen werken bij Flip

WVO Zorg en Zorgstroom gaan samen verder als Amarijn

Met trots maken wij bekend dat WVO Zorg en Zorgstroom vanaf nu verder gaan onder de naam ‘Amarijn’. Lees meer over onze nieuwe naam op de fusiepagina

Hart voor de zorg: na pensioen werken bij Flip

Corrie Jacobs

Verpleegkundige Flip

Een gepensioneerde wijkverpleegkundige die tóch besluit om weer diensten te gaan draaien. Dan heb je pas écht een hart voor de zorg. Corrie Jacobs (64) ging in 2017 met pensioen, maar keerde niet veel later weer terug bij Zorgstroom. Dit keer via onze Flexibele inzetpool (Flip).

Verpleegkundige in hart en nieren

Corrie heeft van jongs af aan in de zorg gewerkt. Corrie: “Ik was zeventien jaar toen ik een vervolgopleiding moest kiezen. Zorgen voor anderen sprak mij altijd al aan. Zo ben ik er ingerold.” Tijdens haar loopbaan heeft ze in verschillende ziekenhuizen in Nederland gewerkt. “Oorspronkelijk kom ik uit Limburg. Daar werkte ik onder andere in de psychiatrie en als verpleegkundige op de nierdialyse-afdeling. Eigenlijk heb ik alle onderdelen van de gezondheidszorg wel gehad”, vertelt Corrie. Haar passie voor de zorg deelt ze met haar man Robert. Ze leerden elkaar kennen in het ziekenhuis in Sittard. Toen hij in 1989 een goede baan aangeboden kreeg in het Gasthuis in Middelburg, verhuisden ze naar Zeeland. In datzelfde jaar startte Corrie als wijkverpleegkundige bij Zorgstroom.

Corrie Jacobs

Tijd om te genieten

Na zo’n dertig jaar verliet Corrie Zorgstroom en ging ze met vervroegd pensioen. Corrie: “Mijn man was al een jaar gepensioneerd. Ik vond het ook wel tijd om te genieten samen. En dat hebben we gedaan! We houden allebei ontzettend van reizen en hebben in die tijd veel mooie plekken bezocht.” Toch ging het na een tijdje weer kriebelen. Corrie miste haar werk enorm: “Zorgen voor anderen is echt mijn passie. Ik vind het zo mooi om mensen blij te maken en ervoor te zorgen dat ze zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Op een gegeven moment kwam ik een oud-collega tegen. Ze vertelde dat de wijkteams het erg druk hadden en dat ze mij misten. Na mijn pensioen was ik niet van plan om terug te komen, maar toen ik via mijn man in contact kwam met de coördinator van Flip, viel alles op z’n plek. Ik besloot de uitdaging aan te gaan. En met succes!”

Zorgen voor anderen is echt mijn passie. Ik vind het mooi om mensen blij te maken en ervoor te zorgen dat ze zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen.

Flexibele Inzet Pool

De coördinator van Flip nodigde Corrie uit voor een gesprek. Ze was direct enthousiast: “De naam zegt het al: de Flexibele inzetpool is flexibel. Ik heb een nulurencontract en schrijf mezelf in op de diensten die ik wil draaien. Op deze manier stel ik zelf mijn werkrooster samen en heb ik verder geen verplichtingen.” Voor Corrie is deze manier van werken erg fijn. Ze werkt één tot twee ochtenden in de week. Corrie: “Ik kan het perfect combineren met andere afspraken of uitjes die op de planning staan. En als ik een keer wat minder wil werken, is dat ook geen probleem. Die vrijheid is ideaal.”

Aard van het beestje

“Dat mensen met de juiste zorg steeds langer thuis kunnen blijven wonen is natuurlijk erg waardevol. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij”, glundert Corrie. Een goed voorbeeld hiervan is haar 93-jarige buurvrouw met dementie. Corrie: “We hadden altijd goed contact met onze buren. Toen de buurman twee jaar geleden plotseling overleed, nam mijn man de verantwoordelijkheid als bewindvoerder op zich. Sindsdien is er dag en nacht zorg aanwezig. Wij nemen de buurvrouw mee naar het ziekenhuis als ze een afspraak heeft en lopen dagelijks even langs om te polsen of we de verzorgers kunnen ondersteunen. Dat is voor ons toch de aard van het beestje.” Voorlopig kan Corrie alles nog prima combineren met haar privéleven. “Zolang mijn man en ik gezond zijn en mijn collega’s mij niet als een oude doos zien, blijf ik graag nog wat jaartjes bij Zorgstroom”, lacht ze.

Corrie Jacobs

Werken bij FLIP

Ben je op zoek naar een leuke, afwisselende baan in de zorg? En wil je zelf bepalen hoeveel uren je werkt? Dan is Flip misschien iets voor jou! Bij Flip bepaal je zelf waar en wanneer je werkt. Op de website werkenbijzorgstroom.nl vind je meer informatie en een overzicht van de actuele vacatures.

Bekijk vacatures
Vragen over onze zorg?
Vragen over ons zorgaanbod of advies nodig? Wij helpen u graag!
0118 - 684000 Bel mij terug Naar contact