Home Verhalen ‘Een mooie kans om mezelf voor te bereiden op mijn opleiding’

WVO Zorg en Zorgstroom gaan samen verder als Amarijn

Met trots maken wij bekend dat WVO Zorg en Zorgstroom vanaf nu verder gaan onder de naam ‘Amarijn’. Lees meer over onze nieuwe naam op de fusiepagina

‘Een mooie kans om mezelf voor te bereiden op mijn opleiding’

Tessa Jongepier

Vakantiekracht Wonen en Zorg

Werken en leren tegelijkertijd: ideaal om je opgedane kennis direct in de praktijk te brengen. Zo kwam ook Tessa Jongepier (18) bij Zorgstroom terecht. Ze rondde onlangs haar opleiding Helpende Zorg & Welzijn af en gaat in september een opleiding volgen tot Verzorgende IG. Dit combineert ze met vier dagen werken in de thuiszorg. Tot die tijd zit Tessa zeker niet stil. Ze werkt als vakantiekracht op de woonzorglocatie Nieuw-Sandenburgh. Tessa: “Een perfecte overbrugging voor de zomerperiode! Zo kan ik alvast ervaring opdoen voordat ik de theorie weer induik.”

Kennis verbreden

Tijdens haar sollicitatie voor de functie ‘Verzorgende IG’ bood Zorgstroom Tessa een vakantiebaan aan. Daar zei ze geen nee tegen! Tessa: “Ik had al een bijbaan in de horeca, maar vond dit echt een mooie kans om mijn kennis te verbreden. Op deze manier kan ik ervaring opdoen in het vakgebied waarin ik verder wil groeien.” Na het afronden van haar opleiding kon ze dan ook direct aan de slag in Nieuw-Sandenburgh. En die locatie bevalt haar goed. “Voordat ik hier startte, kende ik deze woonzorglocatie al. Mijn opa heeft hier jarenlang gewoond. Ik kwam hier dus regelmatig over de vloer. Toen viel mij de goede zorg al op. Dat ik hier nu zelf een bijdrage aan kan leveren, vind ik erg tof!”

Praktijkervaring opdoen

Tessa helpt de bewoners van Nieuw-Sandenburgh bij allerlei dagelijkse handelingen. “Dit varieert van wassen en aankleden tot het verzorgen van het ontbijt op de kamer”, vertelt Tessa. “Maar ik vervang ook geregeld de steunkousen van bewoners en bied hen een luisterend oor. Sommige bewoners komen bijvoorbeeld graag buiten en vinden het erg fijn als ik in de middag een rondje met hen loop.” Naast de werkzaamheden die Tessa zelf mag uitvoeren, biedt deze vakantiebaan haar ook de kans om meer te leren over verzorgende werkzaamheden. Tessa: “Een aantal bewoners heeft wonden die verzorgd moeten worden. Dit mag ik nu zelf nog niet uitvoeren, maar ik ga wel vaak met een collega mee om te kijken hoe dit in zijn werk gaat. Het is erg fijn dat mijn collega’s mij hierover alvast uitleg willen geven. Dit werkt straks in mijn voordeel als ik met mijn opleiding aan de slag ga.”

Na de zomervakantie kan ik met een hoop praktijkervaring goed voorbereid aan de slag met mijn opleiding.

Veel vrije tijd

Als vakantiekracht draait Tessa diensten 7:00 tot 11:00 uur en van 7:30 tot 16:00 uur. “Voor mij is dit ideaal. Ik vind het geen probleem om vroeg te beginnen. Op deze manier ben ik juist weer vroeg thuis, waardoor ik nog wat aan mijn dag heb. Dan kan ik bijvoorbeeld lekker naar het strand!”, lacht Tessa. Naast de gunstige werktijden vindt Tessa het vooral een mooie kans om werkervaring op te doen in de zorg. “Ik zou het echt iedereen in dit vakgebied aanraden. Zelf heb ik nu al zoveel geleerd in een paar weken tijd. Als ik in de horeca was blijven werken, had ik dat toch gemist. Nu kan ik na de zomervakantie met een hoop praktijkervaring goed voorbereid aan de slag met mijn opleiding.”

Zorgstroom zoekt vakantiekrachten!

Ben je op zoek naar een leuke, afwisselende vakantiebaan met flexibele werktijden en een goed salaris? Volg je een zorgopleiding of heb je interesse in de zorg? En wil je in de vakantieperiode werkervaring opdoen? Dan is werken bij Zorgstroom iets voor jou!

Meer informatie
Vragen over onze zorg?
Vragen over ons zorgaanbod of advies nodig? Wij helpen u graag!
0118 - 684000 Bel mij terug Naar contact