Home Verhalen Dagbesteding Paauwenburg: een lichtpuntje in de week

WVO Zorg en Zorgstroom gaan samen verder als Amarijn

Met trots maken wij bekend dat WVO Zorg en Zorgstroom vanaf nu verder gaan onder de naam ‘Amarijn’. Lees meer over onze nieuwe naam op de fusiepagina

Dagbesteding Paauwenburg: een lichtpuntje in de week

Detty Kloppenburg

Welzijnsmedewerker

Wanneer je Dagbesteding Paauwenburg binnenstapt, voel je het meteen: een veilige en gezellige omgeving, waar iedereen welkom is. Deze dagbesteding bevindt zich in het hart van de bruisende wijk Paauwenburg, naast wijkcentrum De Burgerij. Het team van Dagbesteding Paauwenburg staat met veel liefde en toewijding voor alle deelnemers klaar. Welzijnsmedewerker Detty Kloppenburg (54) is al sinds de eerste dag betrokken bij deze bijzondere plek. Zij vertelt wat Dagbesteding Paauwenburg zo waardevol maakt voor de deelnemers.

Vertrouwde plek in de wijk

Dagbesteding Paauwenburg is voor veel ouderen een begrip in de wijk. “In 2006 zag ik hoe de eerste paal in de grond werd geslagen. Sindsdien zijn we een vertrouwde plek voor veel ouderen”, vertelt Detty. Hier zorgt ze samen met een klein en betrokken team voor. Dit doet het team niet alleen, maar samen met een aantal onmisbare vrijwilligers. Detty: “Vrijwilligers zijn er voor ondersteunende taken, maar ook voor één op één momenten. Sommige deelnemers hebben bijvoorbeeld minder behoefte aan een groepsactiviteit. Een vrijwilliger neemt diegene graag mee naar buiten voor een wandeling.”

We zien onze deelnemers opbloeien en stralen. Zo is samen boodschappen doen écht een uitje als je dit al jaren niet meer hebt gedaan.

Dagbesteding Paauwenburg

Ruimte voor persoonlijke behoeften en wensen

Detty en haar collega’s zorgen voor een prettige dagindeling. “We beginnen de dag lekker actief. Zo nemen we samen de krant door of doen we aan geheugentraining. Na een warme lunch tussen de middag is er alle ruimte voor ontspanning”, vertelt Detty. Iedere deelnemer heeft behoefte aan een andere invulling van de middag. Detty: “We passen de activiteiten aan op de persoonlijke behoeften en wensen van de deelnemers. Zo is er naast een groepsactiviteit bijvoorbeeld ook ruimte om in een kleiner gezelschap of alleen rustig te schilderen.” Het programma op de dagbesteding is gevarieerd, met leuke activiteiten: bingo, koken en bakken, creatief bezig zijn en muziek luisteren. Ook sluiten de deelnemers regelmatig aan bij een activiteit in de Burgerij, zoals een toneelstuk of voor ouderengymnastiek met studenten van Scalda.

Een warm welkom voor iedereen

Detty en haar collega’s zorgen voor een laagdrempelige en vertrouwde plek. Bij Dagbesteding Paauwenburg zijn dan ook alle ouderen uit Vlissingen en omstreken welkom. Detty: “We zijn er voor ouderen met dementie, eenzame ouderen en voor deelnemers met psychiatrische klachten. Maar we zijn er natuurlijk ook voor alle senioren die behoefte hebben aan een wekelijks uitje.” Deelnemen aan de dagbesteding is mogelijk voor cliënten van diverse thuiszorginstellingen met een zorgindicatie. Heb je die niet? “Ook dan is iemand van harte welkom. In dit geval geldt een indicatieloze dagbesteding”, legt Detty uit. Binnen Zorgstroom verzorgen vrijwillige chauffeurs het vervoer voor deelnemers van Dagbesteding Paauwenburg. Zo dragen zij ook bij aan een onvergetelijke dag!

Dagbesteding Paauwenburg is een ongedwongen plek, waar iedereen zichzelf mag zijn.

Dagbesteding Paauwenburg

Alle ruimte voor meer deelnemers

Sinds de versoepelingen van de coronamaatregelen is er ook bij Dagbesteding Paauwenburg weer meer mogelijk. Detty: “Dit voorjaar staat er een gezellige busrit rond Walcheren op de agenda. Door dit soort uitjes en de activiteiten op de dagbesteding, bloeien de deelnemers helemaal op. Zo is dit voor hen echt een lichtpuntje in de week én ontzorgen we vaak de partner of mantelzorger.” Die dankbaarheid en de lach op de gezichten van de cliënten is waar Detty het allemaal voor doet. Zij hoopt dan ook dat er weer meer deelnemers langskomen. Detty: “Daar hebben we alle ruimte voor en we zorgen voor een veilige en vertrouwde plek. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!”

Meer weten over Dagbesteding Paauwenburg?

Dagbesteding Paauwenburg is momenteel geopend op maandag, dinsdag en donderdag. Een kijkje nemen mag altijd, iedereen is van harte welkom! De koffie staat klaar om 10:00 uur of om 15:00 uur. Via de informatiepagina lees je meer over de mogelijkheden of neem je contact op.

Vragen over onze zorg?
Vragen over ons zorgaanbod of advies nodig? Wij helpen u graag!
0118 - 684000 Bel mij terug Naar contact