Home Verhalen ‘Als ik mijn tanden ergens in zet, laat ik niet meer los!’

WVO Zorg en Zorgstroom gaan samen verder als Amarijn

Met trots maken wij bekend dat WVO Zorg en Zorgstroom vanaf nu verder gaan onder de naam ‘Amarijn’. Lees meer over onze nieuwe naam op de fusiepagina

‘Als ik mijn tanden ergens in zet, laat ik niet meer los!’

Sjaak Corbijn

Vrijwilliger

Samen met de bewoners ervoor zorgen dat zij hun leven kunnen inrichten zoals ze dat willen. Dát is het motto van Sjaak Corbijn, vrijwilliger bij Zorgstroom.

Toen hij in 2007 een herseninfarct kreeg en uit het arbeidstraject moest stappen, nam hij zich voor om niet stil te blijven zitten. Na een re-integratietraject raadde zijn vrouw Joke, belevingsgerichte coach bij Zorgstroom, haar bezige bij aan om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Nu, 8 jaar later, is Sjaak niet meer weg te denken uit Nieuw-Sandenburgh in Veere.

Sociaal geboren

Sinds 2009 zet Sjaak zich in voor de bewoners van Nieuw-Sandenburgh. “Ik ben denk ik sociaal geboren”, lacht Sjaak. “Het is mijn passie om voor anderen te zorgen. Dat verantwoordelijkheidsgevoel heb ik van huis uit meegekregen. Het was daarom voor mij geen moeilijke keuze om bij Zorgstroom aan de slag te gaan.” Tamara de Ridder, medewerker Welzijn bij Zorgstroom, is erg blij met zo’n gouden vrijwilliger als Sjaak: “We boffen enorm met Sjaak. Door zijn tomeloze inzet en grote netwerk in de regio is hij voor ons een onmisbare vrijwilliger en een prettige collega om mee samen te werken. Als Sjaak ergens voor gaat, doet hij dat voor de volle honderd procent.” Sjaak lacht: “Dat klopt. Als ik mijn tanden ergens in zet, laat ik niet meer los!”

Nieuw-Sandenburgh Veere

Beweegtoestel

Dat Sjaak zich vastbijt in zijn werk, bleek ook tijdens de organisatie van de jaarlijkse Fair. Het evenement met ringrijders op Zeeuwse knollen, springkussens voor kinderen, muziektentjes, een rommelmarkt en kraampjes van lokale ondernemers: de Fair is ieder jaar weer een succes. Bewoners kijken er heel het jaar naar uit. Ook voor de medewerkers en vrijwilligers van Zorgstroom en de inwoners van Veere is het een hoogtepunt. “Naast het plezier van de mensen, staat de Fair ieder jaar in het teken van een mooi doel”, vertelt Tamara. “Zo konden we mede met de opbrengst van 2014 een duo-fiets aanschaffen, waarmee de bewoners samen met een vrijwilliger of familie op pad kunnen.

Het is veel meer dan alleen een beweegtoestel, het is een plek waar bewoners, inwoners, medewerkers en vrijwilligers samenkomen.

Dit jaar legden we de lat nog een stukje hoger. We wilden geld inzamelen voor een beweegtoestel: een toestel in de buitenlucht om ouderen soepel en fit te houden. Niet alleen voor de bewoners van Nieuw-Sandenburgh, maar voor alle inwoners van Veere. Het beweegtoestel kostte zo’n 10.000 euro. Een bedrag dat we niet zomaar konden financieren met alleen de opbrengst van de Fair. Toch zette Sjaak alles op alles om de financiering rond te krijgen. En dat is hem nog gelukt ook.”

Vrijwilliger Sjaak Corbijn

Sjaak vult aan: “Via mijn netwerk kwam ik bij de gemeente Veere terecht. De gemeente maakte mij erop attent dat er een leefbaarheidsfonds is. Zo is het balletje gaan rollen. Ik overtuigde de gemeente om te investeren in het beweegtoestel. Dat het een toestel is waar alle ouderen in Veere gebruik van kunnen maken, gaf voor de gemeente de doorslag. Het brengt ouderen bij elkaar.” Naast de bijdrage van de gemeente en een aantal mooie donaties, waren de Rabobank en lokale ondernemers ook belangrijke sponsoren. “Om dit voor elkaar te krijgen, schreef ik verschillende fondsen en ondernemers aan. En met succes! Zonder deze donaties was er geen beweegtoestel geweest.”

Saamhorigheid

Een maand na de Fair opende burgemeester Van der Zwaag het beweegtoestel. Hij wenste de ouderen veel beweging toe. Sjaak en Tamara zijn trots dat het is gelukt. “Het is mooi om te zien dat ouderen niet alleen buiten bezig zijn, maar ook contact maken met anderen”, zegt Sjaak tevreden. Tamara vult aan: “Het is veel meer dan alleen een beweegtoestel, het is een plek waar bewoners, inwoners, medewerkers en vrijwilligers samenkomen.” Ze kijkt ook tevreden terug op de Fair: “Bewoners hebben het nog steeds over die mooie dag. De saamhorigheid is tijdens zo’n dag zo groot. Inwoners van Veere helpen ieder jaar weer mee en families van bewoners dragen ook hun steentje bij. Eén familie die in Spanje woont, kwam zelfs terug om te helpen. Dat is toch prachtig?” Over een paar maanden begint Tamara weer met het vormen van de commissie voor de Fair van volgend jaar. Ze hoopt natuurlijk dat Sjaak er weer bij zal zijn!

Nieuw-Sandenburgh Veere

Vrijwilligers geven onze bewoners een warm thuisgevoel

In Nieuw-Sandenburgh zetten zo’n 50 vrijwilligers zich in om ouderen te ondersteunen, leuke activiteiten te organiseren en om hen een liefdevolle oude dag te bezorgen. Wil jij je hier ook hard voor maken?

Vrijwilliger worden bij Zorgstroom
Vragen over onze zorg?
Vragen over ons zorgaanbod of advies nodig? Wij helpen u graag!
0118 - 684000 Bel mij terug Naar contact