Home Verhalen Afwisseling, dankbaarheid en flexibiliteit: dé ingrediënten voor een leuke vakantiebaan

WVO Zorg en Zorgstroom gaan samen verder als Amarijn

Met trots maken wij bekend dat WVO Zorg en Zorgstroom vanaf nu verder gaan onder de naam ‘Amarijn’. Lees meer over onze nieuwe naam op de fusiepagina

Afwisseling, dankbaarheid en flexibiliteit: dé ingrediënten voor een leuke vakantiebaan

Julian Flamman

Vakantiekracht huishoudelijke hulp

Een echt mensenmens die graag voor anderen klaarstaat. Zo omschrijft Julian Flamman (21) uit Vlissingen zichzelf. De functie ‘vakantiekracht’ bij Zorgstroom sprak hem dan ook direct aan. Als huishoudelijke hulp kan Julian iets voor anderen betekenen. Iets wat voor hem heel belangrijk is. Julian: “Voor anderen zorgen past echt bij mij. Het is ontzettend dankbaar werk.”  

Interesse in gedrag

Op het moment dat we Julian spreken, is hij net gestart met zijn opleiding Toegepaste Psychologie aan de Hogeschool Leiden. Julian: “Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in het gedrag van mensen. Uiteindelijk is het mijn droom om hoogbegaafdheidsspecialist te worden. Maar er zijn zoveel verschillende doelgroepen die ik interessant vind. Bij Zorgstroom werk ik veel met ouderen. Deze ervaring is, in combinatie met mijn opleiding, een goede basis voor mijn vervolgcarrière.”

Impact coronavirus

Julian startte in juni 2020 als vakantiekracht huishoudelijke hulp bij Zorgstroom. Een periode waarbij de impact van het coronavirus duidelijk zichtbaar was. Julian: “Ik kwam bij veel ouderen over de vloer die al maanden weinig tot geen bezoek ontvingen. Af en toe kwam er een familielid langs om boodschappen te brengen, maar een bezoekje voor de gezelligheid zat er voor veel mensen helaas niet in. Dit was wel schrijnend om te zien. Des te mooier dat ik als hulp in de huishouding – uiteraard rekening houdend met de coronamaatregelen – toch iets voor hen kan betekenen.”

Huishoudelijke taken

Zijn functie is er vooral op gericht om hulp in de huishouding te bieden. Dit doet hij in verschillende regio’s. De ene keer werkt Julian in Vlissingen, de andere keer moet hij in Middelburg of Veere zijn. Julian: “Dit maakt het werk zo ontzettend divers. Ik kom echt overal! Mijn taken variëren van stofzuigen en dweilen tot het schoonmaken van de badkamer en het verschonen van het beddengoed.” Maar huishoudelijke hulp is veel meer dan dat. Dit maakt het werk volgens Julian juist zo waardevol. “Ik help cliënten af en toe ook met kleine klusjes, zoals het vervangen van een lampenbol of het pakken van spullen die in een hoge kast zijn opgeborgen. Met de kleinste dingen kun je vaak al een groot verschil maken.”

Als je mij vraagt wat ik nu écht het leukste vind aan mijn vakantiebaan, dan is dat toch het prettige contact met de cliënten. De dankbaarheid is enorm. Ik heb eigenlijk met iedereen wel een leuke klik.

Zorgstroom zoekt vakantiekrachten!

Ben je op zoek naar een leuke, afwisselende vakantiebaan met flexibele werktijden? Werk je graag met mensen en vind je het leuk om schoon te maken? Dan is huishoudelijk werk iets voor jou!

Solliciteer direct

Beste stofzuiger

Julian krijgt vaak complimenten over zijn schoonmaakkunsten. Hij wordt door sommige cliënten ook wel de beste stofzuiger genoemd. “Dat is natuurlijk erg leuk om te horen”, lacht Julian. “Ik vind het zelf ook fijn om mijn cliënten in een schoon en fris huis achter te laten. Maar als je mij vraagt wat ik nu écht het leukste vind aan mijn vakantiebaan, dan is dat toch het prettige contact met de cliënten. De dankbaarheid is enorm. Ik heb eigenlijk met iedereen wel een leuke klik. We praten vaak onder het genot van een kopje koffie over gezamenlijke hobby’s of de kleinkinderen. Soms heb ik het idee dat ze mij zelfs als hun eigen kleinkind zien. Dat is wel erg aandoenlijk.”

Perfecte vakantiebaan

De combinatie van de afwisselende werkzaamheden, flexibele werktijden en het leuke contact met de mensen maakt het werk volgens Julian zo leuk. Julian: “Voor mij is dit echt de perfecte vakantiebaan. Al vanaf het moment dat ik startte bij Zorgstroom, kwam ik in een warm bad terecht. Mijn collega’s deden er alles aan om mij thuis te laten voelen in de organisatie. Ondanks het feit dat ik niet veel contact had met andere medewerkers, werd ik op afstand heel goed begeleid. Op dit moment is mijn vakantiebaan soms wat lastig te combineren met mijn drukke studie, maar ook hier gaat Zorgstroom erg flexibel mee om. Ik kan mijn beschikbaarheid opgeven en kan mijn tijd dus zelf indelen. Ideaal wat mij betreft!”

Vragen over onze zorg?
Vragen over ons zorgaanbod of advies nodig? Wij helpen u graag!
0118 - 684000 Bel mij terug Naar contact