Zoeken
Home Nieuws Maatregelen Zorgstroom tegen coronavirus
Maatregelen Zorgstroom tegen coronavirus Lees meer

Zorgstroom houdt de situatie wat betreft het coronavirus nauwlettend in de gaten. We volgen, in overleg met andere grote Zeeuwse zorgorganisaties, de voor de zorg geldende richtlijnen en hebben extra maatregelen genomen om verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen. Heeft u vragen over de bezoekregeling in onze woonzorgcentra? Kijk dan eerst bij de veel gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Bel dan op werkdagen tussen 12:00 en 15:00 uur naar 0118 – 746 314 of mail naar vragen@zorgstroom.nl.

Ondanks dat we ons uiterste best doen om verspreiding van het virus te beperken, dienen we helaas te leren leven met de onzekerheid dat het risico op coronabesmettingen aanwezig blijft. We doen daarom een dringend beroep op ieders verantwoordelijkheid om zorgvuldig om te gaan met alle veiligheidsmaatregelen, thuis te blijven bij lichte klachten die kunnen duiden op corona en direct contact op te nemen met de GGD. Alleen samen houden we het coronavirus onder controle.

Bezoekregeling Zorgstroom

Hieronder leest u de bezoekvoorwaarden die voor alle woonzorglocaties van Zorgstroom gelden:

 • Bezoek hoeft voorafgaand een bezoek aan u geen afspraak meer in te plannen;
 • Bezoek is dagelijks welkom. Bewoners mogen in verband met aangescherpte regels vanuit de overheid maximaal 3 personen tegelijk per dag (mits er 1,5 meter afstand kan worden gehouden) of drie mensen verspreid over de dag ontvangen.
 • Omdat wij merken dat sommige bewoners juist baat hebben bij rust op de afdeling, zit er verschil in de bezoektijd per afdeling. Op de gesloten afdelingen is bezoek welkom van 14:00 tot 20:00 uur en de overige afdelingen vanaf 10:00 uur (bij veel gestelde vragen vindt u de bezoektijden per afdeling op de woonzorglocatie);
 • Bezoek komt alleen binnen via de hoofdingang van de locatie;
 • Van bezoek wordt de naam en het telefoonnummer in een gastenboek bij de hoofdingang geregistreerd (dit om bij een eventuele uitbraak van het coronavirus snel contactonderzoek te kunnen doen);
 • Bij de hoofdingang wordt ook nog steeds een gezondheidscheck gedaan;
 • Bezoek op locatie vindt plaats op uw kamer/appartement of in de tuin van de locatie;
 • Na binnenkomst loopt bezoek zelf naar uw kamer/appartement via de aangegeven route(s);
 • Om de 1,5 meter afstand mogelijk te houden zijn er per bezoekmoment maximaal twee personen tegelijkertijd aanwezig op afspraak. Een uitzondering geldt voor VPT appartementen en in de tuin van de locatie, omdat hier is meer ruimte is;
 • Aan het bezoek op locatie zit geen tijdslimiet, wel verwachten we dat bezoek zelf via de aangegeven looproute weer vertrekt en de 1,5 meter afstand overal in acht neemt;
 • De gemeenschappelijke huiskamers zijn niet toegankelijk voor uw bezoek;
 • Het dragen van een mondneusmasker is verplicht, u wordt geacht een eigen mondneusmasker mee te nemen. Wanneer u een niet-instrueerbare cliënt bezoekt en hierdoor de 1,5 meter niet te handhaven is, krijgt u van ons een medisch mondneusmasker;
 • Wandelen of uitjes buiten de locatie blijven mogelijk. Voorheen kwam een zorgmedewerker u ophalen en terugbrengen, nu mag uw bezoek dit zelf doen. Ook dan wordt bezoek bij de ingang geregistreerd en volgt een gezondheidscheck.
 • Uw bezoek mag ook weer boodschappen of was meenemen. Dit hoeft niet meer via de sluis.

We dragen mondneusmaskers in openbare ruimtes. Wat betekent dit voor u?

Het aantal besmettingen met COVID-19 neemt toe. Om de risico’s binnen onze organisaties te minimaliseren hebben we met alle Zeeuwse zorgorganisaties afgesproken dat we vanaf nu mondneusmaskers gaan dragen als we in de openbare ruimtes lopen. Wanneer u dus bijvoorbeeld in een hal, gang of trappenhuis loopt, draagt u een mondneusmasker. Gaat u in een openbare ruimte zitten, bijvoorbeeld in het restaurant en kunt u 1,5 meter afstand bewaren? Dan hoeft het mondneusmasker uiteraard niet op. Deze regel geldt voor medewerkers, bezoekers en vrijwilligers. Cliënten en bewoners hoeven geen mondneusmasker te dragen.

 • Bezoekers en vrijwilligers mogen in de openbare ruimtes een eigen mondneusmasker gebruiken. Dit mag dus ook een zelfgemaakt mondneusmasker zijn.
 • Gaat u als bezoeker of vrijwilliger een cliënt bezoeken van wie het gedrag moeilijk te voorspellen is? Of schat u in dat u geen 1,5 meter afstand kunt bewaren? Dan draagt u een chirurgisch mondneusmasker type IIR uit voorzorg. Deze stelt Zorgstroom ter beschikking.
 • Houdt u zo veel mogelijk de 1,5 meter regel in acht. Ook al draagt u een mondneusmasker.
 • Ook onze huishoudelijke hulpen, thuisbegeleiders en thuiszorg medewerkers dragen een mondneusmasker wanneer zij in dezelfde ruimte als hun cliënt zijn en zich verplaatsen.
 • Bovenstaande geldt voor alle kantoren en locaties van Zorgstroom, dus bijvoorbeeld ook voor een sollicitant.

Uiteraard blijft het belangrijkste: houd zoveel mogelijk de 1,5 meter afstand, was uw handen vaak en laat u testen bij de minste klachten. Fijn dat we op uw medewerking kunnen rekenen en samen kunnen werken tegen COVID-19.

Dashboard VVT – week 43

Allévo, Cederhof, Cleijenborch, Eilandzorg, Schutse Zorg Tholen, SVRZ, Ter Weel, WVO Zorg, ZorgSaam en Zorgstroom brengen sinds week 40 weer wekelijks een dashboard uit op donderdag. In dit dashboard staan de actuele coronacijfers over de positief geteste cliënten, de cliënten die inmiddels hersteld en die overleden zijn. Bekijk het dashboard van week 43 hier.

Welke manieren zijn er om met cliënten in contact te komen naast de bezoekregeling?

Sinds half maart waren de deuren van onze woonzorglocaties gesloten voor alle mensen die niet noodzakelijk zijn voor de zorg. Dit was een ingrijpende maatregel voor onze bewoners en hun naasten. Voor het welzijn van onze bewoners is het erg belangrijk dat zij in contact kunnen blijven met hun familie en naasten.

Om deze reden heeft Zorgstroom op elke locatie, naast tablets,  een kletsplek. Op deze plek kunnen bewoners en hun naasten elkaar, door het dunne raam, op een veilige manier zien en met elkaar kletsen. De kletsplek blijft voorlopig beschikbaar voor bezoekers en bewoners die dit prettiger en veiliger vinden dan regulier bezoek.

Hygiënerichtlijnen

Goede hygiëne is cruciaal om verspreiding van het virus te beperken. Op onze locaties (ook zichtbaar bij de ingang) gelden de volgende hygiënerichtlijnen:

 • Was regelmatig uw handen met water en zeep;
 • Ontsmet uw handen met handalcohol VOOR en NA het bezoek;
 • Groeten zonder aanraking: geen handen schudden of direct contact;
 • Houd 1,5 meter afstand van de persoon die u bezoekt;
 • Hoest of nies in de binnenkant van de elleboogplooi;
 • Gebruik papieren zakdoekjes;
 • Vermijd zoveel mogelijk andere ruimtes op de locatie, blijf zoveel mogelijk op de eigen kamer/het appartement;
 • Verlaat na het bezoek zo snel mogelijk de locatie.
Poster GGD coronavirus

Bijeenkomsten

Bijeenkomsten die gepland staan, worden door de organisatoren zo nodig verplaatst of geannuleerd. Deelnemers krijgen hierover bericht. Vanuit de overheid zijn alle grote bijeenkomsten tot nader order verboden. Overleggen met externen vinden zo veel mogelijk online plaats of op gepaste afstand.

Kunnen nieuwe cliënten nog steeds terecht bij Zorgstroom?

 • Het beschikbaar houden van goede zorg is de prioriteit van verpleeghuizen. Als er plek is, kunnen nieuwe cliënten in principe bij Zorgstroom terecht.
 • Er wordt altijd per cliënt gekeken wat in de betreffende situatie de beste oplossing is. Soms kan het beter zijn om een cliënt (nog) niet op te nemen.
 • Er wordt ook gekeken of de cliënt niet besmet is, of er voldoende personeel beschikbaar is dat veilig kan werken en of er geen mensen in de Zorgstroom locatie al besmet zijn.

Corona Thuiszorgteam

Per 29 juni is het Corona Thuiszorgteam van WVO Zorg en Zorgstroom, dat afgelopen maanden alleen zorg heeft verleend aan cliënten die het coronavirus hebben opgelopen of ervan verdacht werden, voorlopig opgeheven. Er zijn in de afgelopen maanden maar enkele cliënten geweest voor het Corona Thuiszorgteam. Dit is natuurlijk goed nieuws, want er zijn maar weinig besmettingen geweest bij thuiszorgcliënten in Zeeland. Indien nodig, wordt het Corona Thuiszorgteam opnieuw opgestart.

Algemene maatregelen

 • Een speciale commissie binnen Zorgstroom monitort dagelijks de stand van zaken;
 • Zorgstroom heeft protocollen voor het geval er een besmetting plaatsvindt bij een van onze cliënten, medewerkers of vrijwilligers. Indien dit het geval is melden we dit bij de GGD en volgen we de richtlijnen van het RIVM;
 • Medewerkers en vrijwilligers ontvangen extra instructies en updates;
 • Ziekmeldingen van medewerkers worden extra gecheckt op symptomen van het coronavirus en geregistreerd;
 • Op onze locaties worden contactpunten en werkplekken vaak schoongemaakt;

Meer informatie

Voor meer informatie over het coronavirus en de meest actuele berichtgeving, kijk op de website van het RIVM:

Heeft u vragen over het coronavirus met betrekking tot Zorgstroom?

Neem dan gerust contact op met ons, we staat u graag te woord:

Heeft u vragen of behoefte aan een luisterend oor? We hebben de belangrijkste telefoonnummers voor u op een rijtje gezet.

Video: handen wassen

Hartverwarmend!

Er zijn tal van initiatieven (gaande) om zorgmedewerkers en cliënten een hart onder de riem te steken. Bloemetjes, stoeptekeningen, zelfgemaakte kaarten, mini-concerten, en ga zo maar door. Deze acties zijn fantastisch en de cliënten genieten er enorm van! Houd de Zorgstroom Facebook en Instagram-pagina in de gaten voor de meest bijzondere en hartverwarmende acties. Enorm bedankt voor jullie inzet en initiatieven!

Hieronder lichten we wat mooie initiatieven uit. Klik op de foto voor meer informatie.

Vragen over onze zorg?
Vragen over ons zorgaanbod of advies nodig? Wij helpen u graag!
0118 - 684000 Bel mij terug Naar contact