Home Nieuws Maatregelen Zorgstroom tegen coronavirus

Zorgstroom & coronavirus

Bekijk hier het actuele nieuws over corona

Zorgstroom houdt de situatie wat betreft het coronavirus nauwlettend in de gaten. We volgen, in overleg met andere grote Zeeuwse zorgorganisaties, de voor de zorg geldende richtlijnen. Met passende maatregelen doen we ons uiterste best om verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen.  Heeft u vragen? Bel dan op werkdagen tussen 12:00 en 15:00 uur naar 0118 – 746 314 of mail naar vragen@zorgstroom.nl.

Communicatie
We houden onze cliënten en hun contactpersonen op de hoogte door middel van brieven indien er extra maatregelen gelden in verband met een besmetting. Tot op heden werd een brief gestuurd bij een besmetting, ook wanneer er geen directe gevolgen waren voor de cliënt. In deze brief werd dan gewezen op alertheid bij klachten. Vanaf heden worden enkel brieven verspreid, wanneer er directe gevolgen zijn voor de cliënten en hun bezoek. We vragen iedereen altijd alert te zijn op klachten die passend zijn bij het coronavirus. Bij klachten neemt u direct contact op met de GGD.

Coronatoegangsbewijs
Voor de horeca in Nederland is sinds 25 september een Coronatoegangsbewijs verplicht. Deze verplichting geldt niet in de horeca van onze woonzorglocaties en op locaties waar georganiseerde dagbesteding voor kwetsbare groepen plaatsvindt. Hier hoeven bezoekers, cliënten en medewerkers geen Coronatoegangsbewijs te laten zien.

Bezoek
In vervolg op de eerder geleerde lessen vragen we bezoekers om naar de kamer van de cliënt te gaan. We zien dat dit de rust en het welzijn van cliënten ten goede komt. Willen bezoekers met meer mensen samenkomen? Dan kan dat in de algemene ruimtes (zoals de restaurants) of buiten. Zo kunnen we in de gedeelde huiskamer de rust voor de andere bewoners bewaren.

Boostervaccin
We zijn druk bezig met de voorbereidingen voor het vaccineren van onze bewoners met het boostervaccin. Op korte termijn zullen we bewoners en contactpersonen hierover informeren.

Mondneusmaskerplicht
Na de persconferentie van dinsdag 2 november wordt op alle locaties van Zorgstroom de mondneusmaskerplicht ingevoerd. Dit geldt voor bezoek, medewerkers, vrijwilligers, contactberoepen en leveranciers maar niet voor onze bewoners. Alleen wanneer u gaat zitten, mag het mondneusmasker af, op voorwaarde dat u 1,5 meter afstand kunt houden. Bij de ingangen van onze locaties liggen medische mondneusmaskers. Ook onze Zorg Thuis medewerkers dragen een mondneusmaskers.

Bekijk hier de maatregelen bij binnenkomst op de locaties Zorgstroom

Richtlijnen bezoek

Goede hygiëne is cruciaal om verspreiding van het virus te beperken. Wij adviseren de volgende hygiënerichtlijnen:

 • Was regelmatig uw handen met water en zeep;
 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar;
 • Bezoek draagt een medisch mondneusmaskers, deze zijn bij de ingang beschikbaar;
 • Blijf thuis bij lichte klachten en laat u direct testen bij de GGD;
 • Ontsmet uw handen met handalcohol VOOR en NA het bezoek;
 • Groet zoveel mogelijk zonder aanraking;
 • Hoest of nies in de binnenkant van de elleboogplooi;
 • Gebruik papieren zakdoekjes;
 • Ventileer kamers en appartementen regelmatig met frisse lucht;
 • Verlaat na het bezoek zo snel mogelijk de locatie.

Algemene maatregelen

 • Een speciale commissie binnen Zorgstroom monitort de stand van zaken;
 • Zorgstroom stimuleert haar medewerkers zich te laten vaccineren, maar dit is en blijft een vrije keuze die we respecteren;
 • Zorgstroom heeft protocollen voor het geval er een besmetting plaatsvindt bij een van onze cliënten, medewerkers of vrijwilligers. Indien dit het geval is melden we dit bij de GGD en volgen we de richtlijnen van het RIVM;
 • Medewerkers en vrijwilligers ontvangen extra instructies en updates;
 • Ziekmeldingen van medewerkers worden extra gecheckt op symptomen van het coronavirus;
 • Op onze locaties worden contactpunten en werkplekken vaak schoongemaakt.

Meer informatie

Voor meer informatie over het coronavirus en de meest actuele berichtgeving, kijk op de website van het RIVM:

Heeft u vragen over het coronavirus met betrekking tot Zorgstroom?

Neem dan gerust contact op met ons, we staat u graag te woord:

Heeft u vragen of behoefte aan een luisterend oor? We hebben de belangrijkste telefoonnummers voor u op een rijtje gezet.

Video: handen wassen

Hartverwarmend!

Er zijn tal van initiatieven (gaande) om zorgmedewerkers en cliënten een hart onder de riem te steken. Bloemetjes, stoeptekeningen, zelfgemaakte kaarten, mini-concerten, en ga zo maar door. Deze acties zijn fantastisch en de cliënten genieten er enorm van! Houd de Zorgstroom Facebook en Instagram-pagina in de gaten voor de meest bijzondere en hartverwarmende acties. Enorm bedankt voor jullie inzet en initiatieven!

 

Vragen over onze zorg?
Vragen over ons zorgaanbod of advies nodig? Wij helpen u graag!
0118 - 684000 Bel mij terug Naar contact