Actueel

Nieuwe Raad van Bestuur voor Zorgstroom

12-04-2017

Zorgorganisatie Zorgstroom heeft vanaf 1 september 2017 een nieuwe Raad van Bestuur. Huidig bestuurder Léon Phernambucq vertrekt in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Zijn taken worden overgenomen door de huidige divisiemanagers Ruben Leijnse (thuiszorg), Annet Tramper (wonen met zorg) en Finus Kuijs (maatschappelijk werk). Zij vormen vanaf 1 september gezamenlijk de nieuwe Raad van Bestuur van Zorgstroom. Daarnaast blijven de nieuwe bestuurders verantwoordelijk voor hun eigen divisie. Voorzitter van de raad wordt Ruben Leijnse.

De Raad van Toezicht spreekt zijn bijzondere waardering uit voor de jarenlange inzet van Léon Phernambucq voor Zorgstroom en haar rechtsvoorgangers. Phernambucq leidde de organisatie in totaal 27 jaar en deed dat vol overgave en met nimmer aflatend enthousiasme. In het najaar zal door middel van een symposium stil worden gestaan bij zijn afscheid.

De Raad van Toezicht is blij met de unanieme positieve instemming met dit besluit van zowel de Centrale Cliëntenraad als de Ondernemingsraad. Voorzitter Arie van der Maas: "De besturingsfilosofie van zelfsturing en zelforganisatie -waarbij verantwoordelijkheden zo diep mogelijk in de organisatie gelegd worden- wordt op deze manier doorgezet naar de vormgeving van de Raad van Bestuur. Dit is mogelijk door de grote mate van vertrouwen van de Raad van Toezicht in de kwaliteiten van de nieuwe bestuurders".

Met enige trots constateert Van der Maas dat de nieuwe top op deze wijze een zogenoemd collegiaal bestuur vormt: "Dit zorgt ervoor dat het aantal lagen in de organisatie tot een minimum beperkt wordt. Het nieuwe organisatiemodel biedt ruimte om nog sneller in te spelen op de toekomstige ontwikkelingen in de zorg. Tevens zorgt de nieuwe bestuursvorm voor een verdere vermindering van de overheadkosten van de organisatie, een trend die enkele jaren geleden al werd ingezet. De Raad van Toezicht is ervan overtuigd dat Zorgstroom op deze wijze optimaal is voorbereid op de toekomst".

<< Terug naar overzicht