Home Nieuws Zorgstroom ontvangt rolstoelbus van Johanniter Nederland

WVO Zorg en Zorgstroom gaan samen verder als Amarijn

Met trots maken wij bekend dat WVO Zorg en Zorgstroom vanaf nu verder gaan onder de naam ‘Amarijn’. Lees meer over onze nieuwe naam op de fusiepagina

Mooi nieuws: op dinsdag 3 december overhandigt Johanniter Nederland tijdens een feestelijk moment in Buitenrust een gloednieuwe rolstoelbus aan Zorgstroom. Zorgstroom is een van de drie zorginstellingen in Nederland die een rolstoelbus ontvangt. Hiermee maken we uitstapjes en hartenwensen mogelijk voor cliënten voor wie het anders moeilijk is de deur uit te komen. Mogelijk gemaakt door vermogensfondsen die het ook belangrijk vinden dat cliënten er eens op uit kunnen.

Belevingsgerichte zorg

In het gesprek met Johanniter Nederland kwam naar voren dat allerlei vormen van uitstapjes goed aansluiten bij de belevingsgerichte zorg die Zorgstroom biedt en daarmee een belangrijke bijdrage levert aan de kwaliteit van leven van bewoners en cliënten. Het gaat vaak om eenvoudige wensen, zoals: ‘Ik zou zo graag een keer een kopje koffie drinken aan zee’ of ‘Het zou zo fijn zijn nog een keer mijn ouderlijk huis te zien.’ Vanuit medewerkers en vrijwilligers is er de wil om uitjes te organiseren en persoonlijke wensen te vervullen, maar het lukt niet altijd omdat het vervoer ontbreekt voor mensen die rolstoel gebonden zijn.

Johanniter rolstoelbus biedt oplossing

De rolstoelbus wordt door Johanniter Nederland geleased en vervolgens kosteloos ter beschikking gesteld aan Zorgstroom. Zorgstroom maakt minimaal een vastgesteld aantal ritten per week en zet de bus alleen in voor activiteiten die anders niet mogelijk zouden zijn.  Op deze manier zorgen we samen met Johanniter Nederland dat heel veel rolstoel gebonden ouderen op deze manier een uitstapje kunnen maken of deel kunnen nemen aan activiteiten. Het gaat daarbij niet alleen om bewoners van woonzorglocaties, maar ook om thuiswonende cliënten die niet mobiel zijn.

Vragen over onze zorg?
Vragen over ons zorgaanbod of advies nodig? Wij helpen u graag!
0118 - 684000 Bel mij terug Naar contact