Home Nieuws Zorgstroom getroffen door beveiligingsincident Nedap

WVO Zorg en Zorgstroom gaan samen verder als Amarijn

Met trots maken wij bekend dat WVO Zorg en Zorgstroom vanaf nu verder gaan onder de naam ‘Amarijn’. Lees meer over onze nieuwe naam op de fusiepagina

Zorgstroom is één van de zorgorganisaties die getroffen is door een beveiligingsincident bij Carenzorgt.nl van Nedap Healthcare. We betreuren dit incident bij Nedap zeer, want Zorgstroom hecht veel waarde aan de bescherming van de persoonsgegevens van onze cliënten. Cliënten die zijn getroffen worden per brief op de hoogte gesteld door Zorgstroom. 

Nedap heeft Zorgstroom geïnformeerd over het incident en aangegeven dat ook van onze cliënten informatie is gedownload uit Carenzorgt. Onze privacy coördinator heeft direct melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Aangifte

Nedap heeft  aangifte gedaan bij de politie en staat in contact met hen. De politie is direct na de aangifte een onderzoek gestart en er is inmiddels een verdachte aangehouden. Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat de betreffende documenten verspreid zijn. Het politieonderzoek hiernaar is nog niet afgerond.

Meer informatie

Op de website van Carenzorgt.nl vindt u antwoorden op vragen over dit incident. Informatie over hoe er bij Zorgstroom wordt omgegaan met persoonsgegevens, vindt u hier.

Over Carenzorgt.nl

Carenzorgt.nl is een digitale omgeving van leverancier Nedap, waarin mensen en zorgorganisaties informatie met elkaar uitwisselen. Carenzorgt wordt gebruikt door bijna een half miljoen mensen en ruim 9.000 zorgaanbieders. Nedap is de leverancier van Carenzorgt.nl.

Vragen over onze zorg?
Vragen over ons zorgaanbod of advies nodig? Wij helpen u graag!
0118 - 684000 Bel mij terug Naar contact