Home Nieuws Zorgstroom draagt bij aan een dementievriendelijk Veere

WVO Zorg en Zorgstroom gaan samen verder als Amarijn

Met trots maken wij bekend dat WVO Zorg en Zorgstroom vanaf nu verder gaan onder de naam ‘Amarijn’. Lees meer over onze nieuwe naam op de fusiepagina

De gemeente Veere heeft het doel om vanuit de huidige welzijnsactiviteiten voor senioren een doorontwikkeling naar een dementievriendelijke omgeving te maken, zodat er meer zorg en ondersteuning aan de voorkant wordt geregeld om zwaardere zorg te voorkomen of uit te stellen. Op 16 mei werd een startsymposium georganiseerd voor de samenwerkende organisaties van het project “Dementievriendelijke omgeving”. Zorgstroom is een van die organisaties.

Trainingen, kennisdeling en een netwerk van professionals en vrijwilligers
Binnenkort start Zorgstroom, samen met Welzijn Veere, Manteling, Zeeuwland, SVRZ en de gemeente Veere als eerste organisaties met dementievriendelijke trainingen voor personeel. Waaronder kennisdeling over omgang met mensen met (beginnende) dementie en het opzetten van welzijnsactiviteiten die laagdrempelig zijn voor mensen met een beginnende vorm van dementie. Een netwerk van van professionals en vrijwilligers wordt opgezet om kennis te verspreiden en te participeren bij verschillende activiteiten.

Trots om bij te dragen aan een dementievriendelijke omgeving
Zorgstroom is trots dat zij haar steentje kan bijdragen aan een dementievriendelijke omgeving in Veere. Bekijk het filmpje hieronder om een beeld te krijgen van het startsymposium.

Vragen over onze zorg?
Vragen over ons zorgaanbod of advies nodig? Wij helpen u graag!
0118 - 684000 Bel mij terug Naar contact