Home Nieuws Zorgstroom bouwt aan de toekomst: Ravensteijnweg

WVO Zorg en Zorgstroom gaan samen verder als Amarijn

Met trots maken wij bekend dat WVO Zorg en Zorgstroom vanaf nu verder gaan onder de naam ‘Amarijn’. Lees meer over onze nieuwe naam op de fusiepagina

In het voormalig schoolgebouw van Scalda aan de Ravensteijnweg in Middelburg realiseert Zorgstroom een splinternieuw woonzorgcentrum met zorgappartementen en een nieuwe hoofdkantoor. Er is plaats voor 137 bewoners: 95 plaatsen voor verpleeghuiszorg, 20 kamers voor tijdelijk verblijf en 22 huurappartementen (volledig pakket thuis voor mensen met een WLZ indicatie). In februari 2023 wordt gestart met de verbouwing van het gebouw. Naar verwachting wordt het vernieuwde gebouw eind 2024 opgeleverd.

Ontwerp
Rothuizen Architecten en Adviseurs is verantwoordelijk voor het ontwerp van de Ravensteijnweg. Samen met diverse werkgroepen, bestaande uit medewerkers van Zorgstroom, is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een ontwerp.

Het oude schoolgebouw blijft grotendeels staan en er wordt duurzaam gebruik gemaakt van alles wat (her)gebruikt kan worden. Ook het jeugdhonk van Welzijn Middelburg en de biljartclub krijgen opnieuw een plek in het gebouw.

Daarnaast is er veel aandacht voor een groen ontwerp middels groene dakterrassen, binnentuinen, een moestuin en een park rondom het gebouw.

Zorg van de toekomst
Toekomstige bewoners van de Ravensteijnweg krijgen veel bewegingsvrijheid. Via diverse struinroutes en innovatieve technologie kunnen bewoners vrij rondlopen door het hele gebouw. Dit ‘nieuwe wonen’ concept is de leidraad voor bewoners met dementie op deze nieuwe woonzorglocatie.

Open voor de wijk
De brasserie in het gebouw wordt een plek voor iedereen, bewoners, hun naasten, maar ook voor bewoners uit de omliggende wijken. De Ravensteijnweg wil een schakel zijn voor de wijken de Mortiere en Dauwendaele. ‘Bewoners wonen niet in een instelling, maar zijn onderdeel van de wijk’, zegt bestuurder Annet Tramper.

Op de hoogte blijven over de ontwikkelingen van
de Ravensteijnweg? Kijk dan regelmatig op www.zorgstroom.nl/ravensteijnweg

Vragen over onze zorg?
Vragen over ons zorgaanbod of advies nodig? Wij helpen u graag!
0118 - 684000 Bel mij terug Naar contact