Hof Mondriaan

Met een rigoureuze verbouwing van Rustenburg in de wijk Dauwendaele in Middelburg is het vernieuwde pand, Hof Mondriaan, toekomstbesteding gemaakt. In Hof Mondriaan worden verschillende vormen van wonen met zorg gecombineerd. We werken vanuit de gedachte: Uw Leven, Samen Zorgen. Dat betekent dat de bewoner centraal staat.  

Het complex
In de nieuwe appartementen hebben bewoners volop de ruimte. Hiervoor zijn steeds twee oude zit/slaapkamers samengevoegd tot één nieuw tweekamerappartement. Deze beschikken over een woonkamer en een aparte slaapkamer. En een eigen voordeur, want in de appartementen wonen mensen zelfstandig. Mét de zorg die ze nodig hebben.
Hof Mondriaan telt 24 tweekamerappartementen. Daarnaast bevindt zich op de begane grond De Stroming; een verpleegafdeling met 21 éénkamerappartementen. Verder beschikt Hof Mondriaan over 8 zorghotelkamers.
Het complex ligt op loopafstand van het station en heeft een bushalte dichtbij. Tegenover het zorgcentrum bevindt zich een winkelcentrum.

Centraal in de wijk
Hof Mondriaan is een ontmoetingscentrum in en voor de wijk Dauwendaele. Bewoners, maar ook mensen van buiten Hof Mondriaan zijn van harte welkom bij de activiteiten in de ruime recreatiezaal. Er vindt een breed scala aan activiteiten plaats. De samenwerking met de wijk komt tot uiting door bijvoorbeeld het gezamenlijk organiseren van activiteiten op feestdagen, contacten met het wijkteam Dauwendaele en met de basisscholen. Ook kan de nieuwe recreatieruimte gebruikt worden door clubs uit de wijk.

Activiteiten
In Hof Mondriaan zetten we sterk in op de welzijnsvoorziening. Een enthousiast team organiseert wisselende creatieve activiteiten.
U kunt kiezen uit een breed aanbod van bijvoorbeeld individuele activiteiten, activiteiten in clubverband en grootschalige seizoensgebonden activiteiten. Dit alles altijd naar uw eigen wens en behoefte. Regelmatig worden activiteiten georganiseerd waarbij scholen, de wijk of andere organisaties of stichtingen betrokken worden.
Ook bij uitstapjes kunt u uw wensen aangeven. Dit kan van het maken van een boottocht zijn, tot het bezoeken van de weekmarkt of een kerstmarkt.

Andere activiteiten:

  • Twee keer per week meer bewegen voor ouderen (gymclub)
  • Koersbal
  • Biljart
  • Wandelingen
  • Verschillende clubs: handwerken, crea en sjoelen.

Dagbesteding
In Hof Mondriaan wordt ook Dagbesteding aangeboden, bedoeld voor mensen die thuis wonen en extra ondersteuning nodig hebben.
Dagbesteding kan ook een goed hulpmiddel zijn om de verzorgende partner of mantelzorger te ontlasten.

Hof Mondriaan
Vrijlandstraat 28
4337 EE Middelburg
0118 673080
info@zorgstroom.nl