Home Nieuws Samenwerking Zorgstroom, Philadelphia, Arduin en SPAZ in de nachtzorg

WVO Zorg en Zorgstroom gaan samen verder als Amarijn

Met trots maken wij bekend dat WVO Zorg en Zorgstroom vanaf nu verder gaan onder de naam ‘Amarijn’. Lees meer over onze nieuwe naam op de fusiepagina

Een aantal locaties van Arduin en drie locaties van Philadelphia op Walcheren gaan gebruik maken van de ambulante nachtzorg van Zorgstroom. In plaats van de huidige slaapdienst op de locaties worden de bewoners van deze locaties aangesloten op de meldcentrale van SPAZ. Meldingen vanuit de locaties worden door SPAZ doorgezet naar de ambulante nachtzorgteams van Zorgstroom. Vervolgens bezoeken zij de betreffende locatie. De medewerkers van de ambulante nachtzorg zijn inmiddels ingewerkt en bijgeschoold op de benadering van de nieuwe doelgroep. De overgang naar de nieuwe werkwijze zal geleidelijk verlopen. Medewerkers en cliënten (en hun verwanten) kunnen zo wennen aan de nieuwe situatie.

Nachtelijke uren anders, effectiever en veilig organiseren

Zorgorganisaties Zorgstroom, Philadelphia, Arduin en Stichting Personen Alarmering Zeeland gaan samenwerken om de zorg in de nachtelijke uren anders, effectiever en veilig te organiseren. Genoemde partijen kiezen er bewust voor om te innoveren en de samenwerking te zoeken. Waarbij steeds de kwaliteit van zorg en veiligheid van de cliënten voorop staat. Zorgorganisaties staan in toenemende mate voor de uitdaging om de zorg aan hun cliënten kwalitatief goed, maar ook betaalbaar te organiseren. De nachtzorg aan de cliënten van Arduin en Philadelphia is daar een voorbeeld van.

Huidige dienst onder druk

Zorgstroom organiseert al sinds jaren ambulante nachtzorg voor thuiswonende ouderen. Deze thuiswonende oudere is aangesloten op de alarmering van Stichting Personen Alarmering Zeeland (SPAZ). Bij een oproep gaat een medewerker van Zorgstroom langs bij het adres van de oudere. Door bezuinigingen van de zorgverzekeraars staat deze dienst echter onder druk.

Toekomst

Het streven van de betrokken organisaties is om in de toekomst ook andere zorgaanbieders aan te laten haken. Het volume van de geleverde zorg groeit hierdoor en daarmee tevens de financiële haalbaarheid.

Vragen over onze zorg?
Vragen over ons zorgaanbod of advies nodig? Wij helpen u graag!
0118 - 684000 Bel mij terug Naar contact