Home Mijmeringen maart 2023

WVO Zorg en Zorgstroom gaan samen verder als Amarijn

Met trots maken wij bekend dat WVO Zorg en Zorgstroom vanaf nu verder gaan onder de naam ‘Amarijn’. Lees meer over onze nieuwe naam op de fusiepagina

Is inspiratie alleen voor kunstenaars?

Inspiratie is nodig om kunst te maken. Kunstenaars gebruiken vaak hun zintuigen om inspiratie te vinden en halen dit bijvoorbeeld uit de bloemen in de tuin. Of in het fluiten van de vogels, wanneer het licht wordt ’s ochtends of in de kleuren van de lucht ’s avonds als het weer donker wordt. Eigenlijk kan overal inspiratie gevonden worden, wanneer de kunstenaar zijn kunstenaarsoog gebruikt. De kunstenaar is getraind om voorbij het oppervlakkige te kijken daardoor kan het inspirerende opgemerkt worden.

Is inspiratie voor de kunstenaar niet hetzelfde als zingeving voor de mens?

We hebben inspiratie en zingeving nodig om wat van het leven te kunnen maken. Om moed te vinden om het leven aan te gaan. Hoop op verandering of juist hoop dat de situatie nog wat langer hetzelfde blijft als het goed gaat.

Zingeving heeft te maken met wat echt belangrijk is voor jezelf. Zodat je kan putten uit wat er in jouw binnenste zit. Het vraagt om aandacht en voeding om dit te kunnen blijven doen. Dit kan bestaan uit het voeren van gesprekken met anderen over wat jullie belangrijk vinden, het lezen van een mooi gedicht of verhaal. Ook het terugblikken op het leven kan ons helpen in het zoeken naar zin. Het gaat over het zoeken van wat jij belangrijk vindt en dit proberen toe te passen in je leven van alledag. Zodat je steeds opnieuw geïnspireerd wordt.

Nissi Westerbeke

Vragen over onze zorg?
Vragen over ons zorgaanbod of advies nodig? Wij helpen u graag!
0118 - 684000 Bel mij terug Naar contact