Home Mijmeringen januari 2023

WVO Zorg en Zorgstroom gaan samen verder als Amarijn

Met trots maken wij bekend dat WVO Zorg en Zorgstroom vanaf nu verder gaan onder de naam ‘Amarijn’. Lees meer over onze nieuwe naam op de fusiepagina

Het alfabet van A tot Z

Iedereen zal het herkennen: met de komst van een nieuw jaar vliegen de wensen over en weer. We wensen elkaar het beste toe, al het goede, een gezond en gelukkig nieuw jaar. Natuurlijk wens ik dat een ieder toe. Bij deze. Maar soms klinken deze woorden mij een beetje hol en leeg in de oren aan. Want wát wens je elkaar dan in feit toe? Wat is gezondheid en wat is geluk? Wat is het beste en al het goede? Soms leiden onze woorden aan erosie. Is voor wat voor mij het goede is, dat niet perse het goede voor jou.

Daarom heb ik het dit jaar eens anders gedaan. Ik heb mijn wens omgezet in een soort pim-pam-pet van alles wat een mens kan wensen voor zichzelf en voor een ander: Ik wens je alle letters van het alfabet toe van A tot Z. Het vraagt wat van je gedachtekracht om je eigen invulling te vinden, maar het brengt je dichter bij wat je werkelijk nodig hebt. Hier kan de  verbeelding aan de slag gaan. Lukt het om een beeld te scheppen van waar je jezelf blij en gelukkig van wordt en wat je eigen gezondheid bevordert? Laten we gewoon eens beginnen.

Ik wens je Aandacht toe voor wie gezien en gehoord wil worden. Avontuur en Actie voor wie wel wat beweging in zijn leven wil en de horizon wil verbreden. Of Attentheid voor wie  uitkijkt naar een blijk van genegenheid. Alertheid voor wie wel eens zaken over het hoofd ziet. Aanvaarding en Acceptatie voor wie zich blijft verzetten tegen dingen die je niet veranderen kunt. Autonomie voor degenen die zich minder willen laten leiden door wat anderen denken en vinden. Adrem, authentiek, aantrekkelijk, ambitieus, om er nog een paar te noemen.

Zullen we overgaan naar de B?

Ik wens je een jaar toe waarin je een eigen alfabet kunt maken van wat geluk en gezondheid voor jou inhoud en betekent.

Eveline Post

Vragen over onze zorg?
Vragen over ons zorgaanbod of advies nodig? Wij helpen u graag!
0118 - 684000 Bel mij terug Naar contact