Home Nieuws Eén sociaal team voor Middelburg

WVO Zorg en Zorgstroom gaan samen verder als Amarijn

Met trots maken wij bekend dat WVO Zorg en Zorgstroom vanaf nu verder gaan onder de naam ‘Amarijn’. Lees meer over onze nieuwe naam op de fusiepagina

De gemeente Middelburg, Maatschappelijk Werk Walcheren (MWW) en Welzijn Middelburg (WM) werken intensief samen aan de vorming van een sociaal team Middelburg. Het sociaal team moet een laagdrempelige en toegankelijke plek zijn waar inwoners terecht kunnen met hun ondersteuningsvragen. Bijvoorbeeld over zorg en welzijn, gezondheid, opvoeden en opgroeien, inkomen of schulden.

Inzet op preventie en vroeg signalering

Door in te zetten op preventie en vroeg signalering moet worden voorkomen dat kleine problemen grote problemen worden. Eén sociaal team voor Middelburgers, dat online, telefonisch en fysiek op één of meerdere locaties in de stad bereikbaar is. Door een uitwisseling van informatie, kennis en ervaring kan op een efficiënte manier worden samengewerkt, wat de dienstverlening ten goede komt.

Belangrijke stappen

Een flinke uitdaging waarvoor Welzijn Middelburg en Maatschappelijk Werk Walcheren binnenkort een aantal belangrijke stappen zetten. Per 1 januari 2023 is het voorgenomen besluit om de Middelburgse teams van beide organisaties samen te voegen en aan te sturen vanuit één punt. Ook gaan de teams vanaf 1 januari aanstaande gezamenlijk werken vanuit de beschikbare locaties.
Om dit mogelijk te maken, tekenen Welzijn Middelburg en Maatschappelijk Werk Walcheren binnenkort een samenwerkingsovereenkomst. De intentie is om in 2023 deze samenwerking verder uit te bouwen en per 1 januari 2024 samen een nieuwe organisatie te vormen.

Nieuwsbericht in de PZC.

Vragen over onze zorg?
Vragen over ons zorgaanbod of advies nodig? Wij helpen u graag!
0118 - 684000 Bel mij terug Naar contact