Home Agenda Mantelzorg Informatiebijeenkomst onbegrepen gedrag

WVO Zorg en Zorgstroom gaan samen verder als Amarijn

Met trots maken wij bekend dat WVO Zorg en Zorgstroom vanaf nu verder gaan onder de naam ‘Amarijn’. Lees meer over onze nieuwe naam op de fusiepagina

19
sep
  • donderdag, 13:30 uur
  • Tot donderdag, 16:00 uur
  • Breestraat 15, Middelburg

Informatiebijeenkomst onbegrepen gedrag

Bij de ouder wordende mens zijn er soms allerlei veranderingen merkbaar in het gedrag, de manier van informatie verwerken, in het onthouden van informatie, in de wijze van reageren en in het gevoelsleven. Dit is heel goed herkenbaar bij mensen die een vorm van dementie ontwikkelen, chronische aandoeningen hebben zoals Parkinson, Multiple sclerose of die een hersenbloeding of herseninfarct hebben gehad. Hierdoor zie je mensen voor je ogen veranderen. Dit kan een heel ingrijpende ervaring zijn voor de omstanders en vraagt veelal een andere manier van benaderen.

Bij onbegrepen gedrag wordt al snel gedacht aan fysieke of verbale agressie. Maar hieronder kan ook vallen: weglopen, dwalen, roepen, teruggetrokken gedrag vertonen, angst of onrust.

Over hoe onbegrepen gedrag kan ontstaan, wat de oorzaken kunnen zijn en hoe je hier op in kunt spelen wordt tijdens deze bijeenkomst dieper ingegaan. Deze bijeenkomst wordt verzorgd door Rosanne Leeflang (psycholoog) en Ria Kleijne (GGZ-agoog in opleiding).

Donderdag 19 september 2024
13.30 – 16.00 uur
Breestraat 15, 4331 TS Middelburg (zaal: Zilver-/Stormmeeuw)

Mantelzorg: Informatiebijeenkomst onbegrepen gedrag

  • Let op: per persoon aanmelden a.u.b.
Vragen over onze zorg?
Vragen over ons zorgaanbod of advies nodig? Wij helpen u graag!
0118 - 684000 Bel mij terug Naar contact