Home Agenda Mantelzorg Informatiebijeenkomst Mentorschap en Bewindvoering

WVO Zorg en Zorgstroom gaan samen verder als Amarijn

Met trots maken wij bekend dat WVO Zorg en Zorgstroom vanaf nu verder gaan onder de naam ‘Amarijn’. Lees meer over onze nieuwe naam op de fusiepagina

14
sep
  • donderdag, 13:30 uur
  • Tot donderdag, 15:30 uur
  • Breestraat 15, Middelburg
  • Gratis

Als uw naaste niet (meer) goed in staat is, om zelf zijn financiële en/of persoonlijke zaken te regelen, dan mag iemand anders dat overnemen. Er zijn hiervoor verschillende mogelijkheden.

Mentorschap
Bij mentorschap gaat het over de niet-financiële zaken. De mentor neemt beslissingen over de verzorging, verpleging, behandeling of begeleiding van de cliënt. De mentor is dus de belangenbehartiger van de cliënt op deze gebieden en neemt beslissingen zoveel als mogelijk in overleg met de cliënt en diens hulpverleners. Mentorschap is vooral bedoeld voor cliënten die niet ten volle hun eigen belangen kunnen behartigen, als gevolg van een lichamelijke of geestelijke belemmering. De cliënt blijft zelf handelingsbekwaam.

Bewindvoering
Bewindvoering is een maatregel die genomen wordt om iemand te beschermen die zelf niet (meer) zijn financiën en bijbehorende administratie kan beheren. Bijvoorbeeld mensen met dementie of mensen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking. Deze mensen worden dankzij bewindvoering beschermd voor zichzelf. Bewindvoering wordt dan ook wel beschermingsbewind of onderbewindstelling genoemd. Als iemand onder bewind wordt gesteld, kan die persoon niet meer zelf over zijn geld of vermogen beschikken. Een bewindvoerder neemt deze taak van die persoon over.

Mirjam van Meurs (Van Meurs Begeleiding BV) vertelt u tijdens deze bijeenkomst alles over mentorschap en bewindvoering. Daarnaast is er ruimte voor het stellen van vragen die betrekking hebben op uw persoonlijke situatie.

  • Datum             Donderdag 14 september 2023
  • Tijdstip            13.30 – 15.30 uur
  • Locatie            Breestraat, zilver-/stormmeeuw
Vragen over onze zorg?
Vragen over ons zorgaanbod of advies nodig? Wij helpen u graag!
0118 - 684000 Bel mij terug Naar contact