Home Agenda Mantelzorg Geannuleerd: Dementie

WVO Zorg en Zorgstroom gaan samen verder als Amarijn

Met trots maken wij bekend dat WVO Zorg en Zorgstroom vanaf nu verder gaan onder de naam ‘Amarijn’. Lees meer over onze nieuwe naam op de fusiepagina

17
mrt
  • woensdag, 13:30 uur
  • Tot woensdag, 15:30 uur
  • Breestraat 15, Middelburg
  • Gratis

Bijna iedereen heeft wel een beeld bij het woord ‘dementie’. De één denkt aan die oom die de weg naar zijn biljartclub niet meer weet de ander aan de opa die zijn kleinkinderen niet meer herkent… maar waar hebben we het nou echt over als we spreken over dementie?

Dementie is de naam voor een combinatie van symptomen (een syndroom) waarbij de hersenen informatie niet meer goed kunnen verwerken. Dat kan gaan om symptomen als vergeetachtigheid, concentratie verlies, vertraging van het denken, moeite met spreken en desoriëntatie. Zo bestaan er wel bijna vijftig verschillende vormen van dementie met elk verschillende symptomen.

In deze bijeenkomst komen een GGZ agoog en psycholoog vanuit Zorgstroom vertellen over de werking van het brein en een aantal verschillende vormen van dementie (o.a. de ziekte van Alzheimer, vasculaire dementie, Lewy Body dementie en fronto-temporale dementie).

Daarnaast zal er aandacht worden besteed aan de oorzaken, de symptomen en de behandeling van verschillende vormen van dementie. Uiteraard is er ook ruimte voor vragen en het delen van eigen ervaringen. De bijeenkomst is een goede basis voor de bijeenkomsten over ‘onbegrepen gedrag’ en ‘belevingsgerichte omgang’, die later in het jaar worden georganiseerd.

Vragen over onze zorg?
Vragen over ons zorgaanbod of advies nodig? Wij helpen u graag!
0118 - 684000 Bel mij terug Naar contact