Home Agenda Mantelzorg Contact door aanraking: CRDL & Zeehond

WVO Zorg en Zorgstroom gaan samen verder als Amarijn

Met trots maken wij bekend dat WVO Zorg en Zorgstroom vanaf nu verder gaan onder de naam ‘Amarijn’. Lees meer over onze nieuwe naam op de fusiepagina

25
feb
  • dinsdag, 14:00 uur
  • Tot dinsdag, 15:00 uur
  • Buitenrust, Buitenruststraat 221
  • Gratis

Tijdens deze bijeenkomst leert u meer over instrumenten die zorgen voor contact door aanraking.

CRDL (cradle)
De CRDL (cradle) is een interactief zorginstrument dat aanraking tussen  mensen vertaalt in geluid. Dit maakt nieuw contact mogelijk voor mensen die moeite hebben met communicatie en sociale interactie – zoals mensen die lijden aan bijvoorbeeld dementie én hun omgeving.

De CRDL helpt het isolement van mensen te doorbreken wanneer een normaal gesprek niet meer goed mogelijk is. Het instrument maakt een contact mogelijk waaraan mensen gelijkwaardig kunnen deelnemen, ongeacht hun cognitieve vermogens.

Het instrument reageert op de intensiteit en frequentie van de aanraking. Het roept geluiden op uit de natuur (de zee, vogels, krekels), de stad (een tram, fietsbel, kerkklok), dierengeluiden of geluiden van muziekinstrumenten of uit het alledaagse leven (fluitketel, koffiekopjes). De interactie begint wanneer twee mensen ieder één hand op de CRDL leggen en een circuit vormen door elkaar aan te raken. De CRDL herkent de manier waarop mensen elkaar aanraken en vertaalt deze aanrakingen in geluid.

Zeehond(robot)

Paro is een zeehondrobot die ingezet kan worden voor ontspanning en therapeutische doeleinden. De knuffelrobot stimuleert interactie en zorgt voor rust of juist voor activiteit. Door de sensoren onder zijn vacht, reageert hij op geluid, aanraking en beweging.

De zeehondrobot is is o.a. geschikt voor mensen met dementie.

Locatie
Buitenrust

Vragen over onze zorg?
Vragen over ons zorgaanbod of advies nodig? Wij helpen u graag!
0118 - 684000 Bel mij terug Naar contact