Home Mijmering december 2023

WVO Zorg en Zorgstroom gaan samen verder als Amarijn

Met trots maken wij bekend dat WVO Zorg en Zorgstroom vanaf nu verder gaan onder de naam ‘Amarijn’. Lees meer over onze nieuwe naam op de fusiepagina

In deze decembermaand staat veel in het teken van schenken en ontvangen. Niet alleen het schenken en ontvangen van tastbare cadeaus staat hierbij op de voorgrond. Ook het schenken en ontvangen van zaken zoals elkaars aandacht, warmte, gezelligheid en tijd staat in deze maand vaak centraal.
In deze sfeer, dit korte verhaal over de schoonheid van schenken en ontvangen; over hoe het aan elkaar denken en naar elkaar omzien, het materiële kan overstijgen.


Cirkel van vreugde

Een man klopte hard op de deur van het klooster. Een monnik opende de grote poort. ‘Deze druiven zijn de mooiste druiven die mijn wijngaard heeft geproduceerd. Alstublieft’, zei de man.
‘Dank. Ik geef ze aan de abt.’
‘Maar, ze zijn voor u. U opent de deur, beste monnik.’

De monnik bewonderde de hele ochtend de prachtige tros druiven en besloot ze toch aan de abt te geven. De abt heeft hem immers altijd aangemoedigd met zijn wijsheid.

De abt was blij met de druiven, maar hij besloot ze door te geven aan een zieke monnik in het klooster. ‘Het zal hem goed doen.’ En de zieke monnik was dankbaar. Hij besloot echter de druiven aan de kok te geven. De kok die hem altijd zo goed verzorgde. En de kok bewonderde de prachtige druiven. Zo perfect dat niemand de druiven meer zou waarderen dan de koster.

De koster was op zijn beurt blij met het geschenk. Hij gunde de druiven aan de monnik, die hem bij binnenkomst van het klooster zo welkom had geheten. En dus net voor het donker, gaf hij de druiven aan de monnik bij de poort. “Eet en geniet hiervan.”

De monnik besefte zich dat de druiven echt voor hem waren. En hij genoot van elke druif, terwijl hij nadacht over de cirkel van vreugde; het plezier wat ze elkaar hadden gegeven. Het geschenk wat rond was gegaan.

Vragen over onze zorg?
Vragen over ons zorgaanbod of advies nodig? Wij helpen u graag!
0118 - 684000 Bel mij terug Naar contact