Hof Klarenbeek: Volledig Pakket Thuis

In het appartementencomplex Hof Klarenbeek biedt Zorgstroom een unieke vorm van zorg. In 24 appartementen van dit complex wonen mensen zelfstandig, maar krijgen zorg zoals die gegeven wordt in een zorgcentrum (VPT = volledig pakket thuis). Zij huren hun woning van Woonzorg Nederland. De bewoners wonen verspreid over het complex en niet, zoals gebruikelijk bij zorgcentra, bij elkaar. De zorg is 24 uur per dag aanwezig in het complex.

Het complex
Hof Klarenbeek bestaat uit 56 luxe driekamerwoningen. Ze zijn ruim opgezet: de oppervlaktes zijn circa 75 m2.  Er zijn 24 appartementen bedoeld voor mensen met een geïndiceerd ZorgZwaartePakket (ZZP) die gebruik willen maken van het Volledig Pakket Thuis. Binnen de overige appartementen kan Thuiszorg geleverd worden door Zorgstroom. Het complex beschikt over voldoende parkeergelegenheid.

Het appartement
De appartementen hebben een  grote woonkamer met balkon of tuin, een open keuken en twee slaapkamers. Er is een ruime badkamer voorzien van een douchehoek, wastafel en toilet.

Dankzij een bijzonder klimaatbeheerssysteem hebben alle woningen een laag energieverbruik. In de zomer worden de appartementen gekoeld door opgeslagen kou in de grond, in de winter worden ze door opgeslagen warmte verwarmd. Hierdoor zijn er géén radiatoren in de woning.
Hof Klarenbeek ligt in de wijk Klarenbeek te Middelburg en ligt op loopafstand van het stadscentrum.

Ontspanning
In het complex bevindt zich de ontmoetingsruimte opgezet door Zorgstroom. Hier kan men terecht voor een praatje en een kopje koffie. Ook worden hier regelmatig welzijnsactiviteiten gehouden. Naast ontspanning biedt het deelnemen aan de activiteiten ook de mogelijkheid om anderen te leren kennen.

Alarmering
Er is een toestel in de woning waaraan een alarmeringsysteem is gekoppeld. De bewoners kunnen gebruik maken van een halsalarm, waarmee de verzorging gealarmeerd kan worden. Het halsalarm is waterdicht en kan dus ook tijdens het douchen worden gedragen. Zo heeft men te allen tijde de mogelijkheid om hulp te vragen bij de zorgmedewerkers die 24 uur per dag in het complex aanwezig zijn.

Zorgverlening
Zorgstroom werkt vanuit de 4 levensdomeinen: Woon- en leefomstandigheden, Participatie, Mentaal welbevinden en Lichamelijk welbevinden en gezondheid. De vraag/wens van de bewoner is het uitgangspunt voor het inzetten van zorg en diensten. Hierbij is het uitgangspunt dat de bewoner haar/zijn leven zo kan voortzetten zoals zij/hij dat gewend is.

Hof Klarenbeek heeft een vast team van medewerkers. Het team bestaat uit medewerkers zorg, medewerkers welzijn en medewerkers huishouding. De zonemanager geeft leiding aan de medewerkers en is eindverantwoordelijk voor de organisatie van de zorgverlening.

Dagbesteding
In Hof Klarenbeek wordt ook Dagbesteding aangeboden, bedoeld voor mensen die thuis wonen en extra ondersteuning nodig hebben.
Dagbesteding kan ook een goed hulpmiddel zijn om de verzorgende partner of mantelzorger te ontlasten.

Meer informatie
Voor al uw vragen rondom wonen in Hof Klarenbeek kunt u terecht bij de medewerkers van het Steunpunt. Zij kunnen voor u ook een rondleiding verzorgen. U kunt hen bereiken op telefoonnummer 0118-684000 of via steunpunt@zorgstroom.nl