Zorg op Afroep

Professionele zorg met één druk op de knop
Het is een wens van veel ouderen: zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Dan is het een geruststellend idee dag en nacht direct hulp te kunnen krijgen in uw eigen huis, door één druk op de knop. Het geeft een veilig gevoel om altijd een alarm bij u te hebben. Veel mensen zijn dan ook al aangesloten op een alarmsysteem. Zij hebben buren, familie of vrienden opgegeven die gewaarschuwd worden als er wat aan de hand is. Soms is er echter direct professionele zorg nodig. Het kan ook zijn dat u geen familie in de buurt heeft wonen en u uw buren liever niet wilt lastigvallen. Dat is geen probleem. Iedereen die is aangesloten op het personenalarm van de Stichting Personenalarmering Zeeland (SPAZ) kan op elk moment van de dag professionele hulp krijgen.

Hoe werkt het
Wanneer u via het alarmtoestel van de SPAZ alarmeert, wordt dit alarm doorgegeven aan de contactpersoon die u heeft opgegeven bij de SPAZ. Wanneer dit Zorgstroom is, wordt een medewerker van Zorgstroom ingelicht die zo spoedig mogelijk komt kijken wat er aan de hand is.

Wie kan  gebruikmaken van Zorg op Afroep
Iedere zelfstandig wonende inwoner van Walcheren:
- die is aangesloten op het personenalarm van de Stichting Personenalarmering Zeeland
- die gebruik maakt van het Clavisio sleutelsysteem

Wat kunt u verwachten van Zorg op Afroep
De zorg bestaat uit:
Kortdurende ondersteuning en begeleiding bij lichamelijke ongemakken van directe aard, bijvoorbeeld wanneer u valt en niet meer kunt opstaan.

Clavisio sleutelsysteem
Het Clavisio sleutelsysteem wordt doorgaans ingezet voor mensen die zorg ontvangen en niet in staat zijn om zelfstandig de deur te openen. Daarnaast is het noodzakelijk dat naar aanleiding van een alarmeringsoproep, zorgverleners direct toegang tot de woning hebben; het kan immers zijn dat u bent gevallen en daardoor niet zelf de deur kunt openen.
Bij de woning brengen we een Clavisio aan. Een exemplaar van de huissleutel wordt veilig opgeborgen in de Clavisio. De Clavisio is alleen toegankelijk voor de zorgverleners van Zorgstroom.
De Clavisio is bestand tegen vandalisme en braak en heeft de hoogste kwalificaties van de Stichting Keurmerk Gevelbouw (SKG).

Informatie en aanmelden
Wilt u meer informatie over Zorg op Afroep dan kunt u terecht bij het Servicepunt, telefoonnummer  0118-68 42 22.

Een alarmtoestel kunt u aanvragen bij de SPAZ , bereikbaar via telefoonnummer 0118-551215.
Wanneer u wilt dat Zorgstroom als eerste geïnformeerd wordt als u alarmeert, is het van groot belang dat u dit niet alleen bij de SPAZ kenbaar maakt maar ook bij Zorgstroom: ook hiervoor kunt u terecht bij het Servicepunt, telefoonnummer 0118-68 42 22.

Nadat u zich heeft aangemeld, neemt een zorgmedewerker contact met u op om een afspraak te maken voor een bezoek. Tijdens dit bezoek worden enkele praktische zaken besproken, zoals de toegang tot de woning.