Stichting Hart voor de Zorg

Welkom bij Stichting Hart voor de Zorg, voorheen Vrienden van de Thuiszorg Zorgstroom. Een onderdeel van Zorgstroom dat thuiszorgmedewerkers op Walcheren graag helpt bij hun fantastische werk.

Door de inzet van Stichting Hart voor de Zorg is het mogelijk wat extra's te doen voor onze klanten van de thuiszorg. Dat kleine beetje extra is nodig, dat blijkt elke keer weer. Hoe goed we het in Nederland ook voor elkaar hebben, soms doen zich schrijnende gevallen voor. Stil en onopgemerkt verdriet, vlakbij in onze wijk of zelfs in onze straat. Situaties waarin bestaande regels, voorzieningen en vergoedingen tekort schieten. Thuiszorgmedewerkers maken dergelijke situaties mee. Ze komen handen en middelen tekort om te helpen. Gelukkig staat op zulke momenten de stchting klaar.

Stichting Hart voor de Zorg biedt directe noodhulp aan mensen die het heel hard nodig hebben. Hulp in de vorm van praktische zaken als huishoudelijke apparatuur of meubels. De ene keer nieuw, de andere keer gebruikt uit de kringloopwinkel maar betaald uit het Noodfonds. Daarnaast worden de bijdragen van de stichting gebruikt voor structurele projecten zoals: een vakantie week met zorg, een dagje Ouwehands Dierenpark, een verwendag of bootreis. Hart voor de Zorg verzorgt ook een Zwarte Pieten actie voor de kinderen en heeft de mogelijkheid om eens een feestelijke bijeenkomst te organiseren voor klanten uit de thuiszorg.

Klussenservice
De afgelopen jaren heeft de stichting al voor veel mensen op Walcheren op deze manier iets kunnen betekenen.
In november 2012 is de Klussenservice van start gegaan. De Klussenservice helpt thuiszorgklanten die geen financiële middelen of netwerk van mantelzorgers hebben om bepaalde klussen uit te voeren. Dit is mogelijk geworden doordat vier vrijwilligers zich hebben aangemeld en stichting Hart voor de Zorg zorgdraagt voor de financiële middelen. Op deze manier hopen we er toe bij te kunnen dragen dat onze klanten met plezier zo lang als mogelijk zelfstandig thuis kunnen wonen.

Helpen
Voor deze activiteiten zijn vrijwilligers natuurlijk onontbeerlijk! Wie weet in zijn/haar directe omgeving iemand, die hart, hoofd en handen op de juiste plaats heeft om ons te helpen?
Heeft u vragen over de stichting, wilt u zich aanmelden als vrijwilliger of wilt u iemand voordragen die wil werken bij de Klussenservice, dan kunt u op vrijdagmorgen tussen 9.00 en 12.00 uur contact opnemen met Anita Aerts via 06 - 11 92 56 19 of mailen naar aaerts@zorgstroom.nl.