Dagbesteding

Dagbesteding is bedoeld voor mensen die extra ondersteu­ning nodig hebben. Het geeft hen de kans langer thuis te blijven wonen. Dagbesteding kan ook een goed hulpmiddel zijn om de verzorgende partner of mantelzorger te ontlasten.

Op verschillende locaties verspreid over Walcheren bieden wij de mogelijkheid tot het deelnemen aan Dagbesteding. Het is vooral bedoeld om u een fijne dag te bezorgen, in gezelschap van andere deelnemers gedurende een dag of een dagdeel. 

Tijdens de dagbesteding  kunt u zich ontspannen en heeft u gezelschap van andere deelnemers. U kunt samen leuke dingen doen, maar dat hoeft niet. U kunt er ook voor kiezen een activiteit alleen of in een kleiner gezelschap te doen. Dit bepaalt u samen met de andere deelnemers en de begeleiding. Voorbeelden van de activiteiten zijn:
▪ wandelen ▪ gezelschapspelen ▪ film kijken ▪ creatief met... ▪ zang/muziek ▪ gymnastiek ▪ bingo ▪ internetten en e-mailen ▪ koken en bakken. Heeft u zelf suggesties voor een activiteit dan horen we dit graag.

Enkele momenten op de dag liggen vast zoals aankomst, vertrek en lunch. De lunch bestaat uit een warme maaltijd van Tafel Thuis, de keuken van Zorgstroom. U kunt uit een menulijst kiezen wat u wilt eten.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u meer weten?
Kom dan gerust een keer vrijblijvend binnenlopen tussen 10.00 en 11.00 uur op een van onderstaande locaties (let op de openingsdagen). We verwelkomen u graag met een kopje koffie!

Waar en wanneer
Op de volgende locaties wordt Dagbesteding aangeboden:

 • Paauwenburg, van Hogendorpweg 60 in Vlissingen (maandag t/m vrijdag open) T: 0118-491391
 • Hof 't Seijs, Griffioenstraat 40 in Middelburg (dinsdag, donderdag en vrijdag open) T: 0118-630318
 • Hof Mondriaan, Vrijlandstraat 28, Middelburg (maandag, dinsdag en donderdag open), tel: 0118- 673096
 • Nieuw-Sandenburgh, Sandenburghlaan 2 in Veere (woensdag en vrijdag open), tel: 06- 11925748
 • In Verpleegcentrum Buitenrust wordt Parkinson dagbehandeling aangeboden
  Buitenruststraat 221, Middelburg T: 0118 - 61 03 06
 • In Hof Klarenbeek worden activiteiten aangeboden voor wijkbewoners.
  Hiervoor is geen indicatie nodig. Via een strippenkaart kunt u deelnemen aan verschillende activiteiten of bijvoorbeeld de warme maaltijd gebruiken. Meldt u zich vooraf even aan.
  • Hof Klarenbeek, Gerbrandylaan 4F, Middelburg.
  T: 0118 - 46 44 12

Vervoer
Het vervoer van en naar de dagbesteding kan, afhankelijk van de indicatie, veelal voor u geregeld worden. Informeer naar de mogelijkheden.

Kosten en indicatie
U kunt zowel met als zonder indicatie deelnemen aan Dagbesteding. Een indicatie kunt u aanvragen via Porthos, telefoon 088 - 7514000.
Het CAK regelt vervolgens de eigen bijdrage die u mogelijk hiervoor gaat betalen. Zonder indicatie betaalt u een vaste bijdrage, zie de tarieven.
Wij helpen u graag met het invullen van de indicatieaanvraag. Belt u daarvoor naar telefoonnummer 0118 - 68 40 00 (vragen naar het Steunpunt, bereikbaar tijdens kantooruren).