Home Agenda Mantelzorg Geannuleerd: Onbegrepen gedrag en contactclown
18
mei
  • dinsdag, 10:00 uur
  • Tot dinsdag, 12:00 uur
  • Breestraat 15, Middelburg
  • Gratis

Bij de ouder wordende mens zijn er soms allerlei veranderingen merkbaar in het gedrag, de manier van informatie verwerken, in het onthouden van informatie, in de wijze van reageren en in het gevoelsleven. Dit is heel goed herkenbaar bij mensen die een vorm van dementie ontwikkelen, chronische aandoeningen hebben zoals Parkinson, Multiple sclerose of die een hersenbloeding of herseninfarct hebben gehad. Hierdoor zie je mensen voor je ogen veranderen. Dit kan een heel ingrijpende ervaring zijn voor de omstanders en vraagt veelal een andere manier van benaderen.

Bij onbegrepen gedrag wordt al snel gedacht aan fysieke of verbale agressie. Maar hieronder kan ook vallen: weglopen, dwalen, roepen, teruggetrokken gedrag vertonen, angst of onrust.

Over hoe onbegrepen gedrag kan ontstaan, wat de oorzaken kunnen zijn en hoe je hier op in kunt spelen wordt tijdens deze bijeenkomst dieper ingegaan.

Leven in een eigen wereld die door anderen niet te volgen is, met prikkels die niet te begrijpen zijn, dan ben je soms maar heel alleen.

Contactclown Dora –  een moment van herkenning en contact, met mensen voor wie dat niet meer vanzelfsprekend is.

Juliëtte Corsten werkzaam als contactclown binnen Zorgstroom, komt tijdens deze bijeenkomst vertellen over haar werk als contactclown.

Vragen over onze zorg?
Vragen over ons zorgaanbod of advies nodig? Wij helpen u graag!
0118 - 684000 Bel mij terug Naar contact